r
Nosalty Logó

Mákos guba 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Frühwirth Edit
Mákos guba 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mákos gubához

A vaníliasodóhoz

Összesen 1374 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mákos gubához

A vaníliasodóhoz

Összesen 2748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mákos gubához

A vaníliasodóhoz

Összesen 183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3192.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1374 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6384.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2869 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    1734 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 2748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A mákos gubához

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A mákos gubához

  1. A tejeta cukorral, ill. a mézzel, a tojássárgával, fahéjjal, citromhéjjal,csipet sóval elkeverjük. A felkarikázott kifliket ebbe mártjuk, vigyázva, hogy ne ázzanak szét.
  2. Egy tepsit kivajazunk, rétegesen beletesszük a kiflik felét, hogy egy kissé fedjék egymást, majd rászórjuk a mákot, a mazsolát. Befedjük a maradék kiflikarikákkal, meglocsoljuk a megmaradt tejes masszával, cukrot szórunk rá. 15-20 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha már a teteje ropogóssá vált, a belseje még kissé puha.
  3. A vaníliás pudingot a csomagolás szerint elkészítjük, csak 4 dl tejet használunk fel. Frissen a legfinomabb, még egy kis csokival ismegbolondíthatjuk, ill. egy kis alkoholt is tehetünka sodóba.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 36665
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 31.

Ajánló

Dióval is nagyon finom, de akkor egy kicsi baracklekvár is kell hozzá, amibe barackpálinkát is lehet tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Frühwirth Edit 5 recept

Ez egy igen egyszerű recept, ha valami finom és gyors ételt szeretnél csinálni, akkor ez tökéletes megoldás.

Hozzávalók

A mákos gubához

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?