r
Nosalty Logó

Mákos guba 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Frühwirth Edit
Mákos guba 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mákos gubához

A vaníliasodóhoz

Összesen 1374 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mákos gubához

A vaníliasodóhoz

Összesen 2748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mákos gubához

A vaníliasodóhoz

Összesen 183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3192.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1374 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6384.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2869 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    1734 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 2748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A mákos gubához

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A mákos gubához

  1. A tejeta cukorral, ill. a mézzel, a tojássárgával, fahéjjal, citromhéjjal,csipet sóval elkeverjük. A felkarikázott kifliket ebbe mártjuk, vigyázva, hogy ne ázzanak szét.
  2. Egy tepsit kivajazunk, rétegesen beletesszük a kiflik felét, hogy egy kissé fedjék egymást, majd rászórjuk a mákot, a mazsolát. Befedjük a maradék kiflikarikákkal, meglocsoljuk a megmaradt tejes masszával, cukrot szórunk rá. 15-20 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha már a teteje ropogóssá vált, a belseje még kissé puha.
  3. A vaníliás pudingot a csomagolás szerint elkészítjük, csak 4 dl tejet használunk fel. Frissen a legfinomabb, még egy kis csokival ismegbolondíthatjuk, ill. egy kis alkoholt is tehetünka sodóba.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 36668
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 31.

Ajánló

Dióval is nagyon finom, de akkor egy kicsi baracklekvár is kell hozzá, amibe barackpálinkát is lehet tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Frühwirth Edit 5 recept

Ez egy igen egyszerű recept, ha valami finom és gyors ételt szeretnél csinálni, akkor ez tökéletes megoldás.

Hozzávalók

A mákos gubához

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek