r
Nosalty Logó

Mákosguba-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dori5525
Mákosguba-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Alap

Puding

Tetejére

Összesen 810 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Alap

Puding

Tetejére

Összesen 4860 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Alap

Puding

Tetejére

Összesen 188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 810 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.4 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10337 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    4464 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    2966 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    311 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1010 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 4860 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Alap

Puding

Tetejére

Elkészítés

Alap

  1. 8 db kiflit felkarikázunk, hozzáadunk 150g mákot, 1 tk. fahéjat, tetszés szerint mazsolát és reszelt citromhéjat.
  2. Egy edényben 1 liter tejben felmelegítünk 10dkg vajat, közben 3 tojássárgájàt simára keverünk 15dkg porcukorral és 2 cs. vaníliás cukorral, majd a tejhez adjuk és összefőzzük.
  3. Ezt ráöntjük a mákos kiflikre, összekeverjük, és állni hagyjuk pár percig. Ezt egy kivajazott, morzsával megszórt tortaformába beletöltjük, megkenjük szilvalekvárral, és előmelegített (170C) sütőben kb. 15 percig sütjük.

Puding

  1. Amíg sül, sűrűbb vaníliapudingot főzünk 4 dl tejből, és a megsült, kihűlt tortára kanalazzuk.

Tetejére

  1. A tetejére a 3 megmaradt tojásfehérjét 2 ek. porcukorral felverjük, a torta tetejere kenjük, és visszatesszük a sütőbe, barnulásig sütjük. 😊
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 17346
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dori5525 2 recept

Hozzávalók

Alap

Puding

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek