Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos guba vaníliasodóval

Mákos guba vaníliasodóval
Mákos guba vaníliasodóval
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc receptem, gyorsan elkészíthető és isteni finom!

hozzávalók / 4 adag

Mákos guba

Vaníliasodó

Szólj hozzá!

elkészítés

Mákos guba

  1. A tejet kezdjük el melegíteni. A tojások sárgáját keverjük el a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk a tejhez. (Ne hagyjuk felfőni.)
  2. A mákot keverjük el a porcukorral.
  3. Vajazzunk ki egy jénai tálat, és rétegezzük a tál aljára a karikára vágott kifliket. Locsoljuk meg egy adag tejes keverékkel, és szórjunk rá mákot. Folytassuk így, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 20-25 percig.

Vaníliasodó

  1. Keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Ha már elkeveredett és kissé habos, adjunk hozzá kevés lisztet és tejet. (Mindig kevés liszttel kezdjük, hogy ne legyen csomós.)
  3. Gőz fölött sűrítsük be, és már tálalhatjuk is a gubához.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 562
össznézettség: 466 517
elküldve: 88
receptkönyvben: 1 781
elkészítve: 202/202
Facebookon megjelent: 3

szakács

szepucs_ka

Mióta szakács: 2014.05.08.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos guba vaníliás öntettel, vanília öntetes mákos guba

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-10-19 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dettinek
dettinek Tue, 2017-01-24 15:10

Kedves szepucs_ka! Ezelőtt még sosem csináltam mákos gubát, de elkészítettem és isteni finom lett! :D Nekem a kiflikarikák már teljesen szárazak voltak, és annyit változtattam, hogy a meglangyosított vaníliás tejbe mártogattam őket, úgy pakoltam a tepsi aljára. A sodó is isteni lett, pont jó az állaga, nem túl folyós, nem túl sűrű, tökéletes!!! Biztosan el fogom még készíteni, talán a diós verziót is kipróbálom ;). Köszönöm szépen a receptet!!!

Finimini
Finimini / Finimini Fri, 2016-12-23 16:55

Helló Szepucska! Tavalyi hó (ez olyan mint egy indián név, nagyon aranyos :), szóval tav.hó hiányolta, hogy nincs karikára vágva a kifli...én pedig komolyan kérdezem, hogy mit csinálsz az 5 db tojásfehérjével? Itt a 2016-os karácsony és éppen kellene egy jó reci, de nem találok olyat ami tetszene. Boldog Karácsonyt!

pipőke
pipőke / pipőke Thu, 2015-08-20 21:04

Köszi a receptet, pont olyan lett, amire vágytam! kevésbé szaftos mint nagyim verziója (ő nem teszi sütőbe), a sodó viszont kellemesen lággyá tette az összhatást :)
(A sodót nem gőz fölött, hanem egy edényben főztem meg.)

mateniky82
mateniky82 Sun, 2015-03-01 11:04

A mákos guba nagyon finom lett, még másnapra is puha maradt az a kis darab, ami megmaradt belőle:) Amivel problémám volt, az a sodó. Nekem gőz felett az egy csapott evőkanál liszttől abszolút nem sűrűsödött be, ezért átöntöttem egy lábosba, tettem bele még 2 csapott evőkanál lisztet és úgy állt össze:) Összességében a recept szuper, biztos hogy még sokszor el fogom készíteni!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-12-06 02:30

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szepucs
szepucs_ka / szepucs Thu, 2014-10-23 17:30

Kedves Cactuska, remélem az én verzióm is ízleni fog. Én mindenképp elkészítem a tiédet. :)

Cactuska
Cactuska Tue, 2014-10-21 11:25

Isteni finom ez az édesség!! Évek óta hasonlóan készítem a gubát, de egyből 2-őt szoktam csinálni, egy mákosat és egy diósat. :)
Én kifli helyett kaláccsal vagy kuglóffal készítem,így még finomabb, bár drágább is kicsivel.
Sima vanília pudingporral szoktam, amit kicsit hígabbra főzök és bár tudom, hogy át kellene sütni a sütőben, de én azt sem szoktam. Valahogy mindig attól félek, hogy akkor kiszárad.
Most megpróbálom a te recepted szerint megcsiniálni és át is fogom sütni. :)
Köszi a receptet! :)

tavalyiho
Tavalyi Hó / tavalyiho Tue, 2014-10-21 02:57

kimaradt a receptből a kiflik felvágása :)
(aki nem gyakorlott, annak nem biztos, hogy egyértelmű)
tehát inkább:
"... rétegezzük a tál aljára a karikára vágott kifliket"

739
kifli 4 db
tej 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 3 db
mák 15 dkg
cukor 8 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 3 ek
finomliszt 1 csapott ek
tej 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag