Nosalty Logó

Sütőben sült mákos guba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Sütőben sült mákos guba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 684 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4101 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 684 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    211.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8149.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2750 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    2866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4101 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket vastag karikákra vágjuk. A tejet és a tejszínt egy magasabb lábasba összeöntjük, belekaparjuk a vaníliarúd belsejét, és melegíteni kezdjük. Addig a tojásokat különválasztjuk, és a fehérjét felverjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd egy merőkanálnyit hozzáadunk a meleg tejszínes tejből. Majd ezt a cukros keveréket visszaöntjük a lábasba, és folyamatosan felmelegítve sűrűbbre főzzük. (Felforrnia nem kell!)
  3. A kifliket leöntjük a meleg tejes keverékkel, és hozzáadjuk a mákot is. Hagyjuk, hogy megszívják magukat. Addig egy jénait kivajazunk, és meghintjük darált mákkal.
  4. A tojások fehérjét hozzáforgatjuk a kiflikhez, majd beleöntjük a kivajazott-kimákozott jénai tálba. Ezután rákanalazzuk az áfonyalekvárt.
  5. Hideg sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 174
  • Össznézettség: 188476
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Ajánló

Ha szeretnék ropogósabbra a tetejét kb. 8-10 perc sülés után olvasztott vajjal locsoljuk meg, és így süssük tovább. Másmilyen lekvárral is isteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

dorcus89 81 recept

És eljött a karácsony megint... mint minden évben. Néhány éve pedig jön vele a mákos guba is. Eddig a hagyományos módon készítettük, de idén változtattunk, és sütőben készítettük. Így jóval egyszerűbb és míg sül, szorgoskodhatunk mással a konyhában. Ajánlom mindenkinek... nem csak karácsonyra...!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mindegyik receptben lév? "sütemény" biztosan nagyon finom, de ezeket a variációkat édesanyám"Öntött kiflinek " nevezte. A MÁKOS GUBA "mákos bobojka" néven szerepel az életemben a következ?képpen és nagy sikerrel. Rendes, éleszt?s kalácstésztából (krumpli)nudli módján apró hengerkéket sodrunk, melyeket megforgatunk lisztben. Ki NEM kent tepsiben rózsaszín?re szárítjuk. A süt?b?l kivéve forró vízzel leforrázzuk, ügyelve, hogy a tészta megpuhuljon, de ne ázzon el. A vizet lesz?rve forró zsiradékra tesszük, majd elkeverjük mézes tejben megf?tt darált mákkal. Nem romlik el hozzáadott baracklekvárral és a fenti finomságokkal sem.

dorcus89

Kedves pinkerteva, ez nagyon jól hangzik bár nem egy gyorsan elkészíthet?. A kalácstésztát hagyja kelni vagy egyb?l nudlikat sodor bel?le? Egyszer biztosan kipróbálom mert nagyon finom lehet!

vmzsuzsa

A "hagyományos módon" készült mákos gubát sose szerettem, de a recepted felkeltette az érdekl?désemet, és kipróbáltam, pontosan követve a leírtakat. Fenségesen finom lett.Nagyon örülök, hogy van egy új étel, amit szívesen csinálok, és eszünk. Sokszor fogok még rád gondolni, hogy milyen jót tettél velünk. Köszönöm. Zsuzsa.

dorcus89

Nagyon köszönöm a kedves szavakat! :) Nekünk már szerencsére évek óta visszatér? vendége az ünnepi és a hétköznapi ebédeknek. Én nagyon szeretem mert mindent szinte csak összeborítok a többit meg a süt?re lehet bízni, ami azért egy háziasszonynál nem utolsó szempont. Na meg másnap is finom, már ha addig marad bel?le, és jól mikrózható! :) A továbbiakhoz is jó étvágyat kívánok nektek! Dóri

Kokó

Ismét elkészítettem a maradék kiflib?l,.................elfogyott!!! Köszi a receptet.

dorcus89

Nagyon örülök! :) Egészségetekre!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.