r
Nosalty Logó

Mákos grízpuding eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Mákos grízpuding eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4488.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    2120 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 3032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle grízt a cukorral meg a mákkal szárazon elkeverjük.
  2. A tejet feltesszük forrni, ha felforrt, beleöntjük a mákos darát, és addig kevergetjük, amíg megdagad. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük, amíg elolvad, belereszeljük a citromhéjat. Majd a mazsolát is beletesszük.
  3. 6 db hideg vízzel kiöblített kerámia tálkába szétosztjuk, ha kihűlt, a hűtőben hűtjük tovább.
  4. Az eperpürét felforrósítjuk, ízlés szerint édesítjük, és egy keveset kiveszünk belőle, elkeverjük a keményítővel, majd visszaöntjük, és besűrítjük.
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4351
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Ajánló

A legtöbb piros gyümölcsből teszek el a mélyhűtőbe összeturmixolva, és átpasszírozva, poharakban, édesítve vagy édesítés nélkül. Sokszor jól jön, ha egy gyors gyümölcskrémlevest vagy hasonló gyümölcsöntetet készítek. Ennek híján a mákos grízpuding  bármilyen pikáns lekvárral is remekül passzol.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos grízpuding eperlekvárral
Tomatotree 262 recept

Hát minden, ami mák, csak jó lehet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...