Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babka, orosz puding

Babka, orosz puding
Babka, orosz puding
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a receptre egy receptgyűjteményben találtam rá, megtetszett, kipróbáltam, és finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pehelykönnyű desszert, egy menü lezárásaként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 db kis puding formát kivajazunk, és a cukorral meghintjük
  2. Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a mézet, hozzákeverjük a darált diót, a tojássárgáját, a lisztet, és a túrót.
  3. A vaj legyen jó puha, ezt is hozzákeverjük.
  4. Felverjük a tojásfehérjét, majd kanalanként, óvatosan a masszához keverjük.
  5. Elosztjuk a masszát a formákba, egy lábasba helyezzük őket, a forma feléig felöntjük vízzel, majd lefedve 35-40 percig főzzük.
  6. Az idő leteltével ügyelve, nehogy megégessük magunkat, kiemeljük a formákat, hagyjuk kihűlni a pudingot.
  7. Tálaláskor tányérra borítjuk, olvasztott, meleg mézzel leöntjük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 935
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

orosz mézes-diós puding, diós-mézes hajdinapuding

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

267
tehéntúró 200 g
hajdinaliszt 20 g
tojás 1 db
dió 30 g
vaj 20 g
méz 40 g
cukor 20 g
vaj 1 ek