Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskaramell-puding

Sóskaramell-puding
Sóskaramell-puding
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

TIPP: Amennyiben nem pudingot, hanem mártást szeretnénk készíteni, akkor a tej mennyiségét növeljük meg még 2 dl-rel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egy markáns ízű menü után kitűnő levezető desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot egy gyorsforralóban a 2 evőkanál víz hozzáadásával elkezdjük pirítani. Ha szeretjük a kicsit kesernyésebb ízt, akkor pirítsuk világos barnára, ha nem, akkor pedig narancssárgásra.
  2. Amikor a karamell kész, ráöntjük a fél liter tejet. Nem kell félni, ha elég gyorsan csináljuk, nem csap ki a forralóból. Ezután addig melegítjük, míg a karamelldarabok fel nem oldódnak, és a létrejött karamellás tej el nem kezd forrni.
  3. Ha forr, akkor a két evőkanál keményítőt egy külön edénybe tesszük, és adunk hozzá a karamellás tejből egy fél merőkanálnyit. Habverővel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a forrásban lévő elegyhez.
  4. Folytonos kevergetés mellett kiforraljuk, majd ha kellőképp besűrűsödött, akkor félrehúzzuk.
  5. Egy tojás sárgáját kikeverünk egy kevés tejjel, és hozzáadjuk a két csipet sót. Ezt a még forró pudinghoz adjuk, de gyors és állandó kevergetés mellett, mert különben kicsapódik, és akkor menthetetlen. (A tojássárgája krémesebbé teszi a pudingot.)
  6. Ha a teljes puding homogén, akkor kelyhekbe szedjük, és két háztartási kekszet tűzünk bele. Sokkoló hűtőben, vagy hűtőben kihűtjük (előbbiben 12 perc, utóbbiban 6 óra). Amint kihűlt, fogyasztható; dekorálható tejszínhabbal is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 208
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Henczók Gábor

Mióta szakács: 2016.07.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellpuding, házi puding

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-08-12 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

287
tej 5 dl
cukor 4 ek
2 csipet
kukoricakeményítő 2 csapott ek
tojássárgája 1 db
víz 2 ek