r
Nosalty Logó

Sóskaramell-puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sóskaramell-puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 575 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 287 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 575 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 97 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot egy gyorsforralóban a 2 evőkanál víz hozzáadásával elkezdjük pirítani. Ha szeretjük a kicsit kesernyésebb ízt, akkor pirítsuk világos barnára, ha nem, akkor pedig narancssárgásra.
  2. Amikor a karamell kész, ráöntjük a fél liter tejet. Nem kell félni, ha elég gyorsan csináljuk, nem csap ki a forralóból. Ezután addig melegítjük, míg a karamelldarabok fel nem oldódnak, és a létrejött karamellás tej el nem kezd forrni.
  3. Ha forr, akkor a két evőkanál keményítőt egy külön edénybe tesszük, és adunk hozzá a karamellás tejből egy fél merőkanálnyit. Habverővel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a forrásban lévő elegyhez.
  4. Folytonos kevergetés mellett kiforraljuk, majd ha kellőképp besűrűsödött, akkor félrehúzzuk.
  5. Egy tojás sárgáját kikeverünk egy kevés tejjel, és hozzáadjuk a két csipet sót. Ezt a még forró pudinghoz adjuk, de gyors és állandó kevergetés mellett, mert különben kicsapódik, és akkor menthetetlen. (A tojássárgája krémesebbé teszi a pudingot.)
  6. Ha a teljes puding homogén, akkor kelyhekbe szedjük, és két háztartási kekszet tűzünk bele. Sokkoló hűtőben, vagy hűtőben kihűtjük (előbbiben 12 perc, utóbbiban 6 óra). Amint kihűlt, fogyasztható; dekorálható tejszínhabbal is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6215
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 06.

Ajánló

Egy markáns ízű menü után kitűnő levezető desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

TIPP: Amennyiben nem pudingot, hanem mártást szeretnénk készíteni, akkor a tej mennyiségét növeljük meg még 2 dl-rel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 húsvéti saláta érzékeny(ebb) gyomrúaknak, majonéz és tejföl nélkül

Nem árt, ha tudatosítjuk, hogy nemsoká húsvét, így a receptötletelést sem halogathatjuk az örökkévalóságig. A sonka, kalács és különféle tojásételek mellett ilyenkor legtöbbünknél előkerülnek a nem túlzottan diétás és gyomorkímélő, klasszikus majonézes saláták is. Mi lenne, ha idén újítanánk e téren, és a tejföllel, majonézzel dúsított verziók helyett másfelé kacsintgatnánk?

Nosalty

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.