Mákos és diós bejgli 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
141 kcal
-
42 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
17g tej9 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
A máktöltelékhez
-
25g mák131 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
4g méz13 kcal
-
20 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
33g alma16 kcal
-
3g tej2 kcal
A diótöltelékhez
-
25g dió164 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
9 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
3g tej2 kcal
A kenéshez
-
3g tojásfehérje2 kcal
Összesen
845
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
500g tönkölybúza liszt1690 kcal
-
507 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
200g tej112 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
0g só0 kcal
A máktöltelékhez
-
300g mák1575 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g méz152 kcal
-
100g aszalt gyümölcsök240 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
400g alma187 kcal
-
40g tej22 kcal
A diótöltelékhez
-
300g dió1962 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
111 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
40g tej22 kcal
A kenéshez
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
10156
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
17.4g tönkölybúza liszt59 kcal
-
18 kcal
-
10.4g margarin75 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
0g só0 kcal
A máktöltelékhez
-
10.4g mák55 kcal
-
3.5g porcukor13 kcal
-
1.7g méz5 kcal
-
3.5g aszalt gyümölcsök8 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
13.9g alma7 kcal
-
1.4g tej1 kcal
A diótöltelékhez
-
10.4g dió68 kcal
-
3.5g porcukor13 kcal
-
3.5g mazsola10 kcal
-
1.4g sárgabaracklekvár4 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
1.4g tej1 kcal
A kenéshez
-
1.4g tojásfehérje1 kcal
Összesen
353
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1270.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 442 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
845
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.8 g
Zsír
-
Összesen 591 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 167 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 309 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15248.1 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 5303 mg
-
Vas 72 mg
-
Magnézium 2523 mg
-
Foszfor 6656 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 51 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1124.7 g
-
Cukor 534 mg
-
Élelmi rost 172 mg
VÍZ
-
Összesen 598.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2587 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 382 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1090 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 2378 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 2408 micro
-
β-crypt 142 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1598 micro
Összesen
10156
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g margarin
-
60 g porcukor
-
1 db tojássárgája
-
2 dl tej
-
25 g friss élesztő
-
1 csipet só
A máktöltelékhez
A diótöltelékhez
-
100 g porcukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
4 ek tej
A kenéshez
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- Töltelékek elkészítése:
- A hozzávalókat összekeverjük, és annyi forró tejjel forrázzuk le, hogy jól kenhető, de ne túl híg krémet kapjunk.
- Tészta elkészítése:
- A kétféle lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, és a két tenyerünk között szétmorzsoljuk benne a margarint, addig amíg egyenletesen el nem oszlik a lisztben.
- Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, és a tojássárgájával együtt a tésztához adjuk.
- Alaposan kidolgozzuk, ha szükséges, kevés tejjel vagy liszttel korrigáljuk a tészta állagát, míg rugalmas tésztát nem kapunk.
- Hat részre osztjuk, és rögtön sodorjuk, töltjük. Nem kell keleszteni, mint a többi élesztős tésztát!
- Kb. 2 mm vastagságú téglalappá sodorjuk, aminek a hosszúsága megegyezik a tepsi hosszúságával. A diós-, illetve mákos tölteléket egyenletesen elkenjük rajta (az is kb. 2 mm vastagságú lesz), majd szorosan feltekerjük. Úgy tesszük bele a tepsibe, hogy a felcsavarás után a tészta vége a bejgli aljára kerüljön.
- Ha elkészültek a bejglik, akkor a tetejüket megkenjük a megmaradt tojásfehérjével: először a bejgli hosszában, majd 20 perc pihentetés után keresztben, és újabb 20 perc pihentetés után ismét hosszában. Sütés közben ettől lesz márványos a bejgli. (A pihentetést egyenletesen meleg helyen végezzük.)
- Ezt követően előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 76521
- Feltöltés dátuma: 2009. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
ze(n)derta
188 recept
Nem egyszerű eltalálni a tészta és a töltelék megfelelő arányát, hogy ne repedjenek meg a bejglik. A nagy számok törvénye szerint eddig úgy tapasztaltam, hogy kb. minden második próbálkozás jár sikerrel ;-) Habár, ha megreped a tészta, attól még éppen olyan finom! És úgyis fel kell szeletelni, akkor meg már úgysem látszik, hogy repedt-e...