r
Nosalty Logó

Mákos és diós bejgli 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Mákos és diós bejgli 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

A kenéshez

Összesen 845 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

A kenéshez

Összesen 10156 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

A kenéshez

Összesen 353 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 845 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.8 g

Zsír

  • Összesen
    591 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    309 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15248.1 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    5303 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    2523 mg
  • Foszfor
    6656 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1124.7 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    172 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2587 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1090 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2378 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    2408 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1598 micro
Összesen 10156 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 353 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Töltelékek elkészítése:
  2. A hozzávalókat összekeverjük, és annyi forró tejjel forrázzuk le, hogy jól kenhető, de ne túl híg krémet kapjunk.
  3. Tészta elkészítése:
  4. A kétféle lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, és a két tenyerünk között szétmorzsoljuk benne a margarint, addig amíg egyenletesen el nem oszlik a lisztben.
  5. Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, és a tojássárgájával együtt a tésztához adjuk.
  6. Alaposan kidolgozzuk, ha szükséges, kevés tejjel vagy liszttel korrigáljuk a tészta állagát, míg rugalmas tésztát nem kapunk.
  7. Hat részre osztjuk, és rögtön sodorjuk, töltjük. Nem kell keleszteni, mint a többi élesztős tésztát!
  8. Kb. 2 mm vastagságú téglalappá sodorjuk, aminek a hosszúsága megegyezik a tepsi hosszúságával. A diós-, illetve mákos tölteléket egyenletesen elkenjük rajta (az is kb. 2 mm vastagságú lesz), majd szorosan feltekerjük. Úgy tesszük bele a tepsibe, hogy a felcsavarás után a tészta vége a bejgli aljára kerüljön.
  9. Ha elkészültek a bejglik, akkor a tetejüket megkenjük a megmaradt tojásfehérjével: először a bejgli hosszában, majd 20 perc pihentetés után keresztben, és újabb 20 perc pihentetés után ismét hosszában. Sütés közben ettől lesz márványos a bejgli. (A pihentetést egyenletesen meleg helyen végezzük.)
  10. Ezt követően előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 73236
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mákos és diós bejgli 2.
ze(n)derta 188 recept

Nem egyszerű eltalálni a tészta és a töltelék megfelelő arányát, hogy ne repedjenek meg a bejglik. A nagy számok törvénye szerint eddig úgy tapasztaltam, hogy kb. minden második próbálkozás jár sikerrel ;-) Habár, ha megreped a tészta, attól még éppen olyan finom! És úgyis fel kell szeletelni, akkor meg már úgysem látszik, hogy repedt-e...

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.