Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos bejgli

Kókuszos bejgli
Kókuszos bejgli
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki mondta, hogy bejglit csak a nagymamák tudnak sütni? Egyáltalán nincs benne semmi ördöngősség, bár az enyém sem lett elsőre tökéletes. De hát a nagyi sem most kezdte, minimum 20-szor készítette már, még a miénk is lehet majd egyszer tökéletes.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

További képek az elkészítéshez a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a kristálycukrot a langyos tejhez adjuk, és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a cukorral, a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, és összegyúrjuk.
  3. Folpack-ba csomagoljuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
  4. Addig elkészítjük a tölteléket: a tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, ha már gőzölög félrevesszük, és belekeverjük a tejport.
  5. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, egy csipet sót, a lisztet, és hozzászitáljuk a kókuszreszeléket.
  6. Visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetés mellett sűrűre főzzük (sűrű tejbegrízhez hasonló állagúnak kell lennie).
  7. Félretesszük, megvárjuk, míg kihűl.
  8. A tésztát a pihentetés után lisztezett deszkán átgyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk.
  9. Az egyik tésztabucit lisztezett sütőpapíron kb. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
  10. Megkenjük a kihűlt töltelék felével, megszórjuk apróra vágott csokidarabkákkal, és szorosan feltekerjük.
  11. Az így kapott tekercset a sütőpapírral együtt átemeljük a sütőlapra, tetejét megkenjük tojással, és villával megszurkáljuk több helyen, hogy a gőz tudjon távozni belőle.
  12. A másik tésztabucival ugyanígy járunk el.
  13. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35-40 perc alatt elkészül. Ha megsült, megvárjuk, míg teljesen kihűl, és csak ezután szeleteljük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 25 794
elküldve: 18
receptkönyvben: 374
elkészítve: 29/34
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bejgli, kókuszos tekercs, csokis bejgli, kókuszos bejgli

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyorgymiklosne
gyorgymiklosne Mon, 2017-12-25 22:35

Általában nem szoktam elrontani a sütiket. Nagyon megtetszett a recept és meg is sütöttük, de sajnos csalódás lett belőle. A kókuszreszelék megfőzve nem lesz krém állagú, de még a tejbegrízhez sem hasonlít az állaga. Szétesik, nedves marad és a tésztára téve eláztatja azt. Ez a "krém" így nem használható! Vagy kimaradt volna belőle valami?

Fahééj
Fahééj Sun, 2014-03-16 16:45

Ez a recept egyszerűen zseniális! És a krém hmmmm...mennyei! Mindenkinek ajánlom! Nagyon köszönöm a receptet!:)

witch
witch / witch Tue, 2014-01-07 15:27

Karacsonyra kiserlet keppen egy bejglit igy keszitettem. A maradek tolteleket pedig hokiflihez hasznaltam el. Oriasi sikere volt, a vendegeim elajultak tole (de mi is!). Fantasztikus otlet a csokolade benne. Koszi szepen a receptet!
udv:witch

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Thu, 2014-01-02 10:02

Kedves vikki!

Jó ötlet a töltelék - elrugaszkodva a hagyományostól.
Ízlett a családomnak.
:)

Üdvözlettel:
G.

Cheyenne
Cheyenne Sun, 2012-12-23 10:58

Tegnap megcsináltam :) Isteni finom lett :) Köszi a receptet

995
finomliszt 50 dkg
margarin 10 dkg
sertészsír 6 dkg
porcukor 4 dkg
friss élesztő 1 dkg
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db
tejpor 5 dkg
kókuszreszelék 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 2 dkg
tej 2.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
1 csipet
cukor 5 dkg
csokoládé 50 g
tojás 1 db