Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi diós beiglije másképp

Nagyi diós beiglije másképp
Nagyi diós beiglije másképp
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám isteni beigli receptjét próbáltam egy kicsit egészségesebb formában elkészíteni. Finom lett!:) A fehérbor nagyon fontos, mert attól lesz omlós.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tejfölt kikeverjük az élesztővel.
  2. A többi alapanyagot összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztős keveréket, majd annyi fehérbort adunk  hozzá, hogy se lágy se kemény ne legyen.
  3. A tésztát egy órát pihentetjük a hűtőben.
  4. A darált diót felrakjuk főzni egy kis vízzel, majd hozzáadunk ízlés szerint juharszirupot, citromhéjat és mazsolát. A végén teszünk bele egy kis fehérbort.  Amikor már nem tűzforró, beletesszük a vajat is. Hagyjuk kihűlni.
  5. A tészát téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a hideg tölteléket. Visszahajtjuk a két végét, ezután óvatosan feltekerjük. Kicsit megnyomkodjuk a tetejét, hogy laposabb legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Megkenjük a tetejét tojássárgájával, majd 20 percet várunk. Ezután újra megkenjük vele. Megszurkáljuk a beiglit villával, hogy ne repedjen szét, és már mehet is a sütőbe!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 025
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sjöborre

Mióta szakács: 2012.12.14.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

beigli graham-liszttel, fehérboros tésztájú bejgli, mazsolás diós tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

821
finomliszt 100 g
graham-liszt 150 g
élesztő 10 g
vaj 125 g
tojás 1 db
tejföl 2 ek
juharszirup 1.5 ek
fehérbor 0.5 dl
dió 15 dkg
vaj 1 ek
juharszirup 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék
fehérbor 15 ml
víz 1 dl
tojás 1 db