r
Nosalty Logó

Mákos-almás pite

a-édrienn
Mákos-almás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sütőtál előkészítéséhez

893
Kalória
18.8g
Fehérje
101.4g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
183.5g
Víz
125g
Koleszterin
17.8g
Élelmi rost
59.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 5361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2567.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    300.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15406.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    6882 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1510 mg
  • Foszfor
    5349 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    608.3 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

Víz

  • Összesen
    1100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 5361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált mákot a liszttel, a sütőporral és a vaníliás cukorral szárazon elkeverjük.
  2. Lereszelünk két meghámozott almát, és elkeverjük a vízzel, az olajjal, a mazsolával, a citrom reszelt héjával és a négy tojássárgájával.
  3. A tojásfehérjéta cukorral kemény habbá verjük. A megmaradt almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
  4. A tojáshabot elkeverjük a tojássárgás-reszelt almás résszel, hozzáadjuk a mákos-lisztes részt is, és jól elkeverjük.
  5. Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk-lisztezünk és ebbe öntjük a masszát. A tetejére helyezzük a cikkekre vágott almát és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Majd 160 fokra levesszük a sütőt, és további 20-25 percig sütjük.
  6. Ha kész, hagyjuk picit hűlni, és felforrósítjuk a baracklekvárt, majd a tetejét megkenjük vele. (Én ezt kihagytam.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Interneten találtam ezt a receptet, nagyon egyszerű és finom! Mákimádóknak ezt szívből ajánlom!

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...