r
Nosalty Logó

Mákos süti Alexandra konyhájából

Alexandra
Mákos süti Alexandra konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1434
Kalória
26.8g
Fehérje
204.3g
Szénhidrát
57.4g
Zsír
65.7g
Víz
260.7g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
97g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2147.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    204.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 1434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8590.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    2910 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    3288 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    817.4 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    262.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    351 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 5727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 381 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágyan nyútjható tésztát kapjunk.
  2. A tészta egyik felét nyújtsuk kisujjnyi vastagra, fektessük egy kivajazott tepsibe.
  3. Szórjuk rá a tölteléket.
  4. Ehhez a darált mákot porcukorral, reszelt citromhéjjal, 2 tojással és a morzsával keverjük el.
  5. Borítsuk be a másik tésztalappal.
  6. Kenjük meg felvert tojással, villával szúrkáljuk meg.
  7. Előmelegített sütőbe süssük meg.
  8. Négyzetes darabokra vágva, vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Egy nagyon egyszerű mákosra vágytunk. Ez lett belőle.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek