Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos almás-mákos pite

Rácsos almás-mákos pite
Rácsos almás-mákos pite
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán szaftos, finom és könnyű, zamatos ízvilágú sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Pitetészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Pitetészta

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, a cukrokkal. Elmorzsoljuk benne a margarint, beleütjük a tojássárgákat, és puha tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk (3/4-1/4), és fóliával letakarva, 30 percig a hűtőben pihentetjük.
  2. A nagyobbik tésztából sütőpapíron 20×30 cm-es téglalapot nyújtunk, beemeljük egy ugyanekkora tepsibe, és a tetejét megszurkáljuk egy villával. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a mákos-almás tölteléket.
  3. A kisebbik tésztából is lapot nyújtunk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejét berácsozzuk vele. Lekenjük a felvert tojással, és 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  4. Tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez összefőzzük a reszelt almát a cukorral egészen addig, amíg levet enged, majd összekavarjuk a vaníliás cukorral, a mákkal, a citromhéjjal és levével, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a mákos töltelékbe forgatjuk.
  3. A tojást egy csipet cukorral enyhén átkeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 10 656
elküldve: 1
receptkönyvben: 121
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos pite, almás-mákos linzer

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lengyel Stefánia
Lengyel Stefánia Sun, 2019-01-13 12:02

nekem nem sikerült a tészta, hozzá kellett adnom még egy kis tejfölt is, hogy összeálljon a tészta

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Fri, 2019-01-18 08:28

Stefánia lehet,hogy a tojások kicsik,de függ a liszt minőségétől is. A zsiradék bőven elég ennyi liszt mennyiségéhez.Közel 40 éve készítem és azok sem panaszkodtak még, akik elkészítették.

pkriszti83
pkriszti83 Thu, 2017-11-02 15:49

Köszönet a receptért! Mennyei! Az alma kellően édes volt önmagában is, így cukrot alig kevertem hozzá, ezen kívül teljes kiőrlésű búzaliszttel készítettem - a receptben megadott mennyiséget használva, és tökéletes lett mindkétszer. Nagyon gyorsan elfogyott :)

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2017-01-23 08:55

Kedves Zsuzsa ! - köszönöm dicsérő soraid, igazán jól esnek. Örülök, hogy elnyerte tetszésedet ez a nagyon egyszerű és igen régi ( még drága Nagymamám receptje ) Kedves egészségetekre.
Hidd el, hogy többet jelent nekem egy-egy kedves, őszinte visszajelzés.

dudu73
dudu73 Mon, 2017-01-23 08:38

Köszönöm a receptet! Mennyei! Fogom még csinálni! (Nem is értem itt miért nem hemzsegnek a dicsérő hozzászólások. Zsuzsa

851
finomliszt 30 dkg
1 csipet
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 6 g
margarin 20 dkg
tojássárgája 2 db
mák 20 dkg
cukor 15 dkg
alma 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tojásfehérje 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db