Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Makarónifelfújt bechamel-szósszal

Makarónifelfújt bechamel-szósszal
Makarónifelfújt bechamel-szósszal
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy görög szakácskönyvben olvastam, a bechamel-szósz egy kicsikét elgondolkodtatott, hogy vajon milyen lehet, mert én máként ismerem, de azért kipróbáltam és a végeredménnyel meg voltunk elégedve.

hozzávalók / 4 adag

A tésztás-darált húsos keverékhez

A besamelmártáshoz és a tetejére

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a makarónit, majd leszűrjük.
  2. A vajat egy serpenyöben felforrósitjuk, pirítsuk meg benne a darált húst és a hagymát.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk kb. 5 percet. Öntsük fel a levessel és főzzük további 10 percig. Keverjük hozzá a petrzselymet és a kakukkfüvet.
  4. Melegítsük a sütöt 200 fokra.
  5. A bechamel-szószhoz a vajból és a lisztből készítsünk világos rántást. Keverés közben öntsük hozzá a tejet, majd sózzuk meg. Keverjük bele a tojást és a cukrot.
  6. Keverjük össze a makarónit és a darált húst. Öntsük egy kivajazott tűzálló tálba. Öntsük a bechamel-szószt a tetejére és szórjuk meg sajttal.
  7. Süssük a sütőben kb. 45 percig.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 527
elküldve: 3
receptkönyvben: 223
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1946 recept

receptjellemzők

konyha: görög
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csőben sült darált húsos makaróni

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-08-16 22:22

Most találtam meg, és ennek örülök, köszönöm, el fogom készíteni.:-o
Szép nyári napokat!
Éva-Anyóca

evaneo
Oli(E)va / evaneo Mon, 2012-03-26 23:12

Kedves Glaser, legyszi vedd ki a recetbol a cukrot, mert azt szaz szazalek hogy nem gorog szakacs irta bele. Igen, ez a pasticio egyik gyengebb valtozata. Mert rakunk mi magyarok mindenbe cukrot??? Ez nem egy sutemeny... Es a Vasilisznek mindenben igaza van.

szandokan
szandokan Sat, 2011-11-26 12:20

köszi a receptet! Cukor nélkül ............ Finom szombati ebéd lett!!!!!!!!!!!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-05 17:18

Kérdésem. Miért kell a besamel mártásba cukor, pláne 1 evőkanál!? Én most vettem kis a sütőből, nagyon jól néz ki. Az ízét még nem tudom, a cukrot persze nem mertem beletenni.

EperUK
EperUK / EperUK Thu, 2010-06-10 11:34

Én a 6 ek lisztből egy rettentő sűrű masszát kaptam. Így újra készítettem de csak 3 ek lisztet adtam hozzá és úgy jó lett. Amúgy klassz recept, nagyon finom volt!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-25 21:36

Az etel eredeti neve Pasticio,ne kakkukfuvet hanem szerecsen diot hasznaljanak,a bechamel sajtontetthez a tejet keverjek ossze fele-fele aranyban tejszinel es a sajt szaritott parmesian
legyen.Nagyon laktato es finom etel.

824
makaróni 300 g
vaj 3 ek
darált marhahús 300 g
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 150 ml
kakukkfű 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
vaj 3 ek
finomliszt 6 evőkanál
tej 250 ml
0 ízlés szerint
tojás 1 db
cukor 1 ek
sajt 10 dkg
vaj 1 ek