r
Nosalty Logó

Gazdag zöldséges-húsos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gazdag zöldséges-húsos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2115.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2897 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6605 micro
Összesen 650 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    379 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16926.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    720 mg
  • Kálcium
    2985 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1131 mg
  • Foszfor
    4835 mg
  • Nátrium
    7164 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1763.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2994 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    573 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2605 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    138 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3025 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    23172 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52836 micro
Összesen 5195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsákra szedjük, megmossuk, majd enyhén fűszeres, sós vízben puhára főzzük.
  2. A csirkemellet megmossuk, majd kisebb kockára vágjuk. Ezután egy nagyobb lábasban, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd befűszerezzük. Só, bors, oregánó, majoranna, 3-4 szál újhagyma belekarikázva, és egy kis wok. Ezeket a fűszereket ízlés szerint lehet használni, vigyázva , hogy nehogy elsózzuk a húst. A brokkoli főzővizéből veszünk egy keveset, ezzel együtt puhára pároljuk a húst.
  3. A spenótot (én fagyasztottat használtam), miután kiengedett, kevés olajon, áttört fokhagymával, sóval, borssal kicsit megpároljuk.
  4. Miután mindezek elkészültek, a csirkére öntjük a spenótot, és a brokkolit szűrőkanállal szintén rátesszük. Jól átkeverjük, hogy a brokkoli nagyobb darabjai is összetörjenek. Így egy laza, jó illatú, fűszeres, húsos raguvá válik az étel, amihez aztán hozzáöntjük a főzőtejszínt, és az egészet a tűzön, még egyszer "átrottyantjuk".
  5. A tésztát (ami lehet orsó, szarvacska stb..) a szokott módon megfőzzük, majd leszűrjük.
  6. Egy nagyobb tepsi aljára kevés olajat öntünk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd a tésztát és a ragut rétegezve belemerjük, közben kicsit összekevergetjük őket egymással. :)
  7. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokon előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16980
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 18.

Ajánló

Előtte a maradék húsleves levéből finom fokhagymakrémlevest készítettem. Délutáni desszert almás pite volt. Mindenkinek ízlett, kell-e ennél több egy háziasszonynak?

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finom, zöldséges tésztát magam találtam ki, megtörve a hagyományos vasárnapi ebédek monotonságát, és hogy friss zöldségeket is belecsempésszek családom étrendjébe. Három fiam és férjem alapból húskedvelők, ám ennek ellenére nagyon ízlett nekik és óriási sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...