r
Nosalty Logó

Májjal, almával, zöldbabbal rakott gersli

NS
Májjal, almával, zöldbabbal rakott gersli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

705
Kalória
37.9g
Fehérje
73.2g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
369g
Víz
411g
Koleszterin
13.6g
Élelmi rost
21.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    369 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6640 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4183.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1775 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20032 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    79 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19921 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2288 micro
Összesen 2117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. Ha sertésmájjal készítjük az ételt, előző este vágjuk kis darabokra, áztassuk a tejbe és vágjunk rá 2 gerezd fokhagymát.
  2. Az elkészítés napján a gerslit áztassuk két és félszeres vízbe legalább két órára, majd ebben a vízben, kevés sóval főzzük meg. Hagyjuk állni, ekkor minden megmaradt főzővizet még magába szív.
  3. A zöldbabot enyhén sós vízben főzzük meg, az almákat szeleteljük fel héjastól.
  4. A tejfölbe keverjük bele a tojást.
  5. A fej vöröshagymát szeljük fel vékony csíkokra és kevés olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a lecsepegtetett májat a fokhagymával együtt (ami a tejben volt), fűszerezzük borssal és majorannával.
  6. Öntsük fel borral és fedő alatt pároljuk puhára. Ha megfőtt, mehet rá só is.
  7. Egy tűzálló tál aljára elterítjük a zöldbab felét, rá a gersli felét. Csepegtetünk rá a tojásos tejfölből, majd ráöntjük az egész adag hagymás májat. Erre mehetnek rá az almaszeletek.
  8. Erre ismét zöldbab és gersli kerül, majd a megmaradt tojásos tejfölt szépen elkenjük rajta.
  9. Megszórjuk reszelt sajttal és hideg sütőbe toljuk. Kb. 45 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26*15*6

AzEszter Birsalmával rakott zöldbabja adta az ihletet, ezúton köszönöm is neki. Csak megnéztem, hogy nálam mi van a kamrában. Ezek voltak, nagyszerű étel kerekedett ki belőle. A kép nem a legjobb, még forró volt, kissé szétesett, de nem is a látvány a lényeg! Az alma és a máj nagyon jól passzolt,a  többi hozzávaló csak hab volt a tortán.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek