r
Nosalty Logó

Májjal, almával, zöldbabbal rakott gersli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Májjal, almával, zöldbabbal rakott gersli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    369 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6640 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4183.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1775 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20032 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    79 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19921 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2288 micro
Összesen 2117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha sertésmájjal készítjük az ételt, előző este vágjuk kis darabokra, áztassuk a tejbe és vágjunk rá 2 gerezd fokhagymát.
  2. Az elkészítés napján a gerslit áztassuk két és félszeres vízbe legalább két órára, majd ebben a vízben, kevés sóval főzzük meg. Hagyjuk állni, ekkor minden megmaradt főzővizet még magába szív.
  3. A zöldbabot enyhén sós vízben főzzük meg, az almákat szeleteljük fel héjastól.
  4. A tejfölbe keverjük bele a tojást.
  5. A fej vöröshagymát szeljük fel vékony csíkokra és kevés olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a lecsepegtetett májat a fokhagymával együtt (ami a tejben volt), fűszerezzük borssal és majorannával.
  6. Öntsük fel borral és fedő alatt pároljuk puhára. Ha megfőtt, mehet rá só is.
  7. Egy tűzálló tál aljára elterítjük a zöldbab felét, rá a gersli felét. Csepegtetünk rá a tojásos tejfölből, majd ráöntjük az egész adag hagymás májat. Erre mehetnek rá az almaszeletek.
  8. Erre ismét zöldbab és gersli kerül, majd a megmaradt tojásos tejfölt szépen elkenjük rajta.
  9. Megszórjuk reszelt sajttal és hideg sütőbe toljuk. Kb. 45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26*15*6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7293
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

AzEszter Birsalmával rakott zöldbabja adta az ihletet, ezúton köszönöm is neki. Csak megnéztem, hogy nálam mi van a kamrában. Ezek voltak, nagyszerű étel kerekedett ki belőle. A kép nem a legjobb, még forró volt, kissé szétesett, de nem is a látvány a lényeg! Az alma és a máj nagyon jól passzolt,a  többi hozzávaló csak hab volt a tortán.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...