Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májgombócleves 4.

Májgombócleves 4.
Májgombócleves 4.
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán szoktam májgombócot készíteni, de mikor nekifogok, akkor mindig nagyobb mennyiséget készítek, és adagonként lefagyasztom. Aztán csak a forró levessel kell felengedni, és már kész is a májgombócleves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májkremet elkeverjük a tojással, zsemlemorzsával, majorannával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle.
  2. 1 l vizet az ételízesítővel felfőzünk, a gombócokat kb. 10 percig főzzük benne, majd leszűrjük és melegen tartjuk.
  3. A felhevített vajon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott sárgarépát, karalábét és zellert. Néhány percig pirítjuk, majd felengedjük a húslevessel. Kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ízesítjük sóval, borssal.
  4. Közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a májgombócokat, és megszórjuk petrezselyemmel.

  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 108 175
elküldve: 9
receptkönyvben: 604
elkészítve: 40/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

májgaluskaleves, zöldségleves májgombóccal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oosaki
oosaki Fri, 2013-03-29 14:23

Szia! Én is elkészítettem, és valóban, a 60g májkrém bőven elég, mivel a gombócok igencsak megdagadnak. Viszont lenne egy kérdésem: biztos, hogy 10 percig főzöd őket? Én az első adagot úgy csináltam, és teljesen szétfőtt. A második adagot azonnal kikaptam amint feljött a víz színére, és az jó keménységű lett. (Más: nekem ez a recept kicsit íztelen gombóckákat ad.... gondolom függ a májkrémtől is.)

Zuzu66
Zuzu66 Wed, 2013-03-06 16:53

Üdv! Most készült el. Tökéletes recept!! Olcsó, gyors, egyszerű, kiadós és isteni finom!! Elraktam a kedvencek közé. Szívből ajánlom mindenkinek!!

csele.regina
csele.regina Wed, 2012-07-11 11:14

Szia!
Gondolom, az 1. pont után fagyasztod le.
Jól gondolom?

Segítségedet előre is köszönöm!
Ikó

elzsabo
elzsabo Sat, 2011-12-10 15:09

Szia! Biztos hogy 60 g májkrém kell? Az egy kis konzervdoboznyi, nem kevés az? Már csak azért is mert azt írod, mindig nagyobb mennyiséget készítesz :)

glaser
Glaser / glaser Sat, 2011-12-10 15:25

Szia! 4 före böven eleg a 60 g majkrem. En altalaban 4x60 g majkremböl szoktam kesziteni. Ebböl 1 adag kell a levesbe es 3 adagot lefagysztok kesöbbre. Üdv. Maria

176
májkrém 60 g
zsemlemorzsa 2 ek
tojás 1 db
majoranna 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 250 g
karalábé 150 g
zeller 100 g
alaplé 1 l
petrezselyem 2 ek
víz 1.5 l