r
Nosalty Logó

Óriás májgaluska leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Óriás májgaluska leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 2004 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 72 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8166 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3524 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6592.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    2432 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34045 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    131 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    849 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1576 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32665 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14094 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3470 micro
Összesen 2004 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A májgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Leves elkészítése:
  2. 5 literes fazékba tesszük a megmosott csontot.
  3. Felöntjük hideg vízzel, és takarék lángon lassan forraljuk. Ha elkezd forni, megsózzuk, és utána leszedjük róla az összes habot.
  4. Megtisztítjuk a zöldségeket, és a fűszerekkel együtt belerakjuk a levesbe.
  5. Nagyon lassan főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön.
  6. Amíg fő a leves, elkészítjük a májgaluskát.
  7. Májgaluska elkészítése:
  8. Ledaráljuk a májat finomra.
  9. Hozzádaráljuk a beáztatott kicsavart zsemléket.
  10. A megtisztított vöröshagymát szintén ledaráljuk.
  11. Beletesszük a tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet, az őrölt borsot, majoránnát ízlés szerint, és jól összekeverjük. Mivel így nagyon lágy folyós masszát kapunk,zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy majd formázni tudjuk.
  12. Legalább félórát állni hagyjuk.
  13. Megkóstoljuk a levest, ha kell, ízesítjük még. Két vízbe mártott evőkanál segítségével kiformáljuk a gombócokat a levesbe.
  14. Lassan főzzük még kb. fél órát. Vigyázzunk, hogy ne forrjon nagyon, mert akkor szétfőnek a gombócok.
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 65450
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a vasárnap húsleves nélkül elképzelhetetlen. Azonban néha már kicsit unalmas a finom cérnametélt. A májgaluska viszont mindenki kedvence. Ilyenkor nagy fazékban fő a leves, nem baj ha sok a gombóc, úgy is mindenki két tányérral eszik.   Ha van rá idő, szoktam többet készíteni és berakni a fagyasztóba. Mire a leveskocka felforr, kiolvad a májgaluskám és már kész is a finom leves.

Hozzávalók

A leveshez

A májgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?