Nosalty Logó

Maccheroni torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Maccheroni torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

Összesen 1096 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

Összesen 6582 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

Összesen 178 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3222 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 1096 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.3 g

Zsír

  • Összesen
    350.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10849.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    428 mg
  • Kálcium
    2695 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    3447 mg
  • Nátrium
    3829 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2708 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    1565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2399 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3501 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    19330 micro
  • Lut-zea
    3160 micro
Összesen 6582 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    517 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához először mixerben jól felverjük a vajat a tojásokkal (2 egész tojás + 1 sárgája), a cukorral, sóval, szerecsendióval, majd hozzáadjuk lassanként a zsemlemorzsát és a lisztet, amíg a tészta szépen össze nem áll. Lehet, hogy nem lesz szükségünk az összes lisztre. Egy fóliába tekerve a tésztát, betesszük 15 percre a hűtőbe.
  2. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a Bolognese és a Morney szószt.
  3. Egy nagy lábosban sós, forróvízben 6 percig főzzük a maccheronit, lecsepegtetjük, visszatesszük a lábasba.
  4. A Bolognese és a Morney szósz felét és az összes reszelt sajtot összekeverjük a lábasban a maccheronival.
  5. Kivesszük a tésztánkat a hűtőből, 2/3 részét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm kerek tepsit, legyen magas pereme.
  6. A maccheroni massza felét ráterítjük, majd a megmaradt Bolognese szószt és erre a Morney szószt öntjük, majd betakarjuk a maccheronis massza másik felével.
  7. A tésztánk megmaradt 1/3 részét kinyújtjuk, ezzel befedjük a tepsit, kicsit lógjon túl, a tészta alul-felüli részét, ahol összeérnek, egybecsipkedjük.
  8. 180 fokon kb. 1 óráig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4721
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Ajánló

Hatalmas adag friss saláta, természetesen görög... :)

Receptkategóriák

Oli(E)va 85 recept

Ha vendégek vannak, vagy vasárnap egy kicsit jobban néz ki tortaként felszeletelve, mint a szokásos pastitsio...(rec.köv. majd) A tésztája finom ropogós, meg hidegen is az marad. Nem csak az olaszok szeretik a makarónit... :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, és kínálja magát! :-O Köszönöm, mentve, és el fogom készíteni, minden finom és van itthon, ami a hozzávaló. Éva-Anyóca

Oli(E)va

Szia Eva-Anyoca, nagyon szivesen, teszta nalunk mindig meno, jol be kell fuszerezni a husit...Udv, Eva

Éva-Anyóca

Kedves evaneo! Köszönöm szépen a tanácsot! :-O Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.