r
Nosalty Logó

Bucatini il cacciatore

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VadáSzakács
Bucatini il cacciatore
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4868 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1836.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9328 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 609 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    389.4 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14693.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    3713 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    4597 mg
  • Nátrium
    5499 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2139.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    975 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    2888 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    74623 micro
  • Lut-zea
    8469 micro
Összesen 4868 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1828 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és ha túl húsos, akkor egy kis sertészsír társaságában megpirítjuk. Ne túl ropogósra, nem tepertőt készítünk.:)
  2. Közben a hagymát és a fokhagymát felkarikázzuk, majd megpároljuk a szalonnán. Majd rátesszük a darált húst.
  3. Amíg fedő alatt kifehéredik (érdemes kicsit szétteríteni és önteni alá egy kis vizet), meghámozzuk és zöldségszeletelővel vékonyra szeleteljük a cukkinit. Ha elég zsenge, akkor a belsejét sem kell kiszedni. Ha már kissé öregebb, akkor érdemes kiszedni a belsejét, mert a magok nem főnek szét. Majd hozzáadjuk a húshoz. A cukkinitől sokkal tartalmasabb és krémesebb lesz az elkészült étel.
  4. Jól összeforgatjuk, majd a cukkini által kieresztett lé kb. felét elfőzzük. Közben lehet fűszerezni.
  5. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal és a tejjel. (A tejjel teszem krémessé besamel helyett, mert szerintem van elég liszt a tésztában, de aki úgy szereti, az elhagyhatja a tejet, és a rétegzésnél tehet bele besamelt.) Hagyjuk még néhány percig rotyogni, majd lezárjuk, és jöhet a rétegezés.
  6. Én 38-as bonyhádi zománcos tepsit használok, pont belefér minden. A tepsi aljára merünk 3 leveseskanál levet a szószból, majd jöhet rá a tészta fele négyfelé törve, szépen elrendezve. Majd a szósz felét elterítjük rajta, és lefedjük a felkarikázott mozzarellával. Jöhet a tészta másik fele, szintén törve, rá a szósz másik fele.
  7. Az egészet teljesen lefedjük paradicsomszeletekkel, majd a lereszelt füstölt és ementáli sajtokat összekeverve egyenletesen elterítjük a tetején. A sütőt NEM kell előmelegíteni, 190 fokon 30 percig sütjük. Addigra szépen megpirul a sajt a tetején.
  8. A sütőből kivéve tetszés szerinti kockákra szeleteljük, majd hagyjuk hűlni 30 percig, hogy összeérjenek az ízek, és a tészta is rendesen átpárolódjon. Fogyasszátok jó étvággyal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x23,5x7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5812
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bucatini il cacciatore
VadáSzakács 1 recept

Egyetemi éveim alatt kísérleteztem ki ezt a receptet. Mindig szerettem az olasz paradicsomszószos tésztákat, és azért lett rakott, mert nem szeretem, ha megmarad a tészta, mert túl sok szószt rakok egyszerre egy adaghoz. Ráadásul így olyan kis kompakt, mert egy kocka egy adag. A szószhoz adható apró szemű csiperkegomba opcionálisan. Én csak akkor rakok bele, ha csak magamnak készítem, mert a családom nem nagy gombás. Ez az alapreceptem, de mostanában kísérletezek az ízekkel, és arra jutottam, hogy egy kis száraz vörösbor és rozmaring még finomabbá teszi. Aki szereti a füstölt ízeket, az még tehet bele két füstöltkockát is. A neve csak azért "Bucatini il cacciatore" (Bucatini a vadásztól?), mert vadgazda mérnök vagyok, mondjuk már csináltam szarvashúsból, és úgy sem rossz, ilyenkor a borral lehet finomítani a vadas ízt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek