r
Nosalty Logó

Bucatini il cacciatore

VadáSzakács
Bucatini il cacciatore
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

609
Kalória
48.7g
Fehérje
12.8g
Szénhidrát
39.4g
Zsír
267.4g
Víz
130g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4868 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1836.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9328 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 609 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    389.4 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14693.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    3713 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    4597 mg
  • Nátrium
    5499 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    2139.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    975 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    2888 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    74623 micro
  • Lut-zea
    8469 micro
Összesen 4868 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1828 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és ha túl húsos, akkor egy kis sertészsír társaságában megpirítjuk. Ne túl ropogósra, nem tepertőt készítünk.:)
  2. Közben a hagymát és a fokhagymát felkarikázzuk, majd megpároljuk a szalonnán. Majd rátesszük a darált húst.
  3. Amíg fedő alatt kifehéredik (érdemes kicsit szétteríteni és önteni alá egy kis vizet), meghámozzuk és zöldségszeletelővel vékonyra szeleteljük a cukkinit. Ha elég zsenge, akkor a belsejét sem kell kiszedni. Ha már kissé öregebb, akkor érdemes kiszedni a belsejét, mert a magok nem főnek szét. Majd hozzáadjuk a húshoz. A cukkinitől sokkal tartalmasabb és krémesebb lesz az elkészült étel.
  4. Jól összeforgatjuk, majd a cukkini által kieresztett lé kb. felét elfőzzük. Közben lehet fűszerezni.
  5. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal és a tejjel. (A tejjel teszem krémessé besamel helyett, mert szerintem van elég liszt a tésztában, de aki úgy szereti, az elhagyhatja a tejet, és a rétegzésnél tehet bele besamelt.) Hagyjuk még néhány percig rotyogni, majd lezárjuk, és jöhet a rétegezés.
  6. Én 38-as bonyhádi zománcos tepsit használok, pont belefér minden. A tepsi aljára merünk 3 leveseskanál levet a szószból, majd jöhet rá a tészta fele négyfelé törve, szépen elrendezve. Majd a szósz felét elterítjük rajta, és lefedjük a felkarikázott mozzarellával. Jöhet a tészta másik fele, szintén törve, rá a szósz másik fele.
  7. Az egészet teljesen lefedjük paradicsomszeletekkel, majd a lereszelt füstölt és ementáli sajtokat összekeverve egyenletesen elterítjük a tetején. A sütőt NEM kell előmelegíteni, 190 fokon 30 percig sütjük. Addigra szépen megpirul a sajt a tetején.
  8. A sütőből kivéve tetszés szerinti kockákra szeleteljük, majd hagyjuk hűlni 30 percig, hogy összeérjenek az ízek, és a tészta is rendesen átpárolódjon. Fogyasszátok jó étvággyal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x23,5x7

Egyetemi éveim alatt kísérleteztem ki ezt a receptet. Mindig szerettem az olasz paradicsomszószos tésztákat, és azért lett rakott, mert nem szeretem, ha megmarad a tészta, mert túl sok szószt rakok egyszerre egy adaghoz. Ráadásul így olyan kis kompakt, mert egy kocka egy adag. A szószhoz adható apró szemű csiperkegomba opcionálisan. Én csak akkor rakok bele, ha csak magamnak készítem, mert a családom nem nagy gombás. Ez az alapreceptem, de mostanában kísérletezek az ízekkel, és arra jutottam, hogy egy kis száraz vörösbor és rozmaring még finomabbá teszi. Aki szereti a füstölt ízeket, az még tehet bele két füstöltkockát is. A neve csak azért "Bucatini il cacciatore" (Bucatini a vadásztól?), mert vadgazda mérnök vagyok, mondjuk már csináltam szarvashúsból, és úgy sem rossz, ilyenkor a borral lehet finomítani a vadas ízt.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...