r
Nosalty Logó

Lúdláb meggyzselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lúdláb meggyzselével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kekszes réteghez

A zseléhez

Összesen 1141 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kekszes réteghez

A zseléhez

Összesen 6850 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kekszes réteghez

A zseléhez

Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1141 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4308.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1024.8 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 6850 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kekszes réteghez

A zseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az étolajat, tejet, sütőporos, kakaós lisztet. Óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben 25-30 perc alatt megsütjük. Nem vesszük ki a tepsiből. Hagyjuk kihűlni.
  2. A darált kekszet elkeverjük a porcukorral, hozzáöntjük a kávét, kapucsinóport és a rumot, majd kikeverjük a puha margarinnal. A kihűlt tészta tetejére kenjük.
  3. 20 dkg cukrot kikeverünk 2 vaníliás pudingporral és az italporral. Felengedjük 7 dl vízzel, és felfőzzük. A kekszes rétegre öntjük, és hagyjuk hűlni. Kb. 1 óra múlva szeletelhető is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13338
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Ajánló

Tetejét még ki lehet rakni ízlésesen meggyszemekkel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a sütivel nyertem első helyet a Márton napi rendezvényen. Mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A kekszes réteghez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...