r
Nosalty Logó

Lúdláb szelet ahogy Nikóka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Lúdláb szelet ahogy Nikóka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A csokikrémhez

A bevonáshoz

Összesen 915 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A csokikrémhez

A bevonáshoz

Összesen 10981 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A csokikrémhez

A bevonáshoz

Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 915 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    660.2 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    280 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    155 g
  • Koleszterin
    1425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8403.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1041 mg
  • Foszfor
    3441 mg
  • Nátrium
    1628 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1227.5 g
  • Cukor
    824 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    775.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    499 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5127 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    5348 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1846 micro
Összesen 10981 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A csokikrémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A kakaós laphoz

  1. A tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
  3. Papírral bélelt tepsiben egy vastag lapot sütünk.

A párizsi krémhez

  1. A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd félrehúzzuk, és hozzákeverjük a kakaóport, visszatesszük a tűzre, és beleteszünk 15 dkg margarint. Addig forraljuk állandó kevergetés mellett, amíg a margarin teljesen elolvad. Ekkor félrevesszük és kihűtjük, ha kihűlt, betesszük pár órára a hűtőbe.
  2. Ezután kikeverjük robotgéppel, és hozzáadjuk a kihabosított margarint.

A csokikrémhez

  1. A pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Kihűtjük, és alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a párizsikrémhez, jól összekeverjük, és belekeverjük a meggyet is.
  2. A lapot elvágjuk ketté, és megtöltjük a krémmel.
  3. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

A bevonáshoz

  1. A csokit az olajjal felmelegítjük, és bevonjuk a süti tetejét.
  2. Felszeleteljük, majd tetszés szerint díszíthetjük is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12589
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lúdláb szelet ahogy Nikóka készíti
Nikóka 172 recept

A rokonság legnagyobb kedvence, így sokszor készítem!

Hozzávalók

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A csokikrémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...