r
Nosalty Logó

Hamis lúdláb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Hamis lúdláb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 4 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1064 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 4 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4247 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 4 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 201 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1064 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    247.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3655.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1950 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 4247 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

A 4 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A 4 tojásos piskótához

  1. Először elkészítjük a négy tojásos piskótát. A 4 tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral habosra keverjük. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük fel.
  2. A cukros tojássárgájához hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, 1 mokkáskanál sütőport, és óvatosan belekavarjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 1 percig magas lángon, majd közepes tűznél megsütjük.
  4. A pudingokat a tejben megfőzzük, a margarint a cukorral habosra keverjük, és ha kihűlt a puding, összekavarjuk a margarinnal.
  5. A meggybefőtett lecsepegtetjük, és a pudingos krémhez adjuk.
  6. A psikótára rákenjük a krém felét, és rumos kávéban megforgatott kekszet rakunk rá, majd a krém másik felét a kekszre simítjuk. A krém tetejére olvasztott csokoládét öntünk, és berakjuk a hűtőbe dermedni.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 37898
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hamis lúdláb
Ildikó79 41 recept

Gyorsan valami finomat akartam készíteni férjem névnapjára, így született ez a kis recept, ami nagy sikert aratott a család körében.

Hozzávalók

A 4 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek