Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linguine háromféle szósszal

Linguine háromféle szósszal
Linguine háromféle szósszal
65 perc / előkészület: 45 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme az Osteria Sorrentina kedvenc tésztaételei egy csokorban. Most éppen nem nagyon utazhatunk, ezért készítsük el otthon, aztán, ha majd rendeződik a helyzet, érdemes lesz Itáliában, Sorrentóban is megkóstolni!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A garnélás feltéthez

A kalamáris feltéthez

ajánlat

Ezek a fogások külön-külön is nagyszerűek, de még jobbak együtt, ha többfélét szeretnél kóstolni egyidőben.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy munkafelületre vagy deszkára szórjuk, középen egy krátert képzünk benne, ide ütjük a tojásokat, öntjük az olívaolajat és dobjuk a csipet sót. A tojást összekeverésével kezdünk, aztán középről elkezdjük összedolgozni az alapanyagokat, először villával, majd kézzel.
  2. A tésztabogyót félretesszük kb. 20-25 percre letakarva, hogy ne száradjon ki.
  3. Utána 4 részre vágjuk, és egyenként tésztanyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtjuk, majd a metéltkészítővel hosszanti darabokra vágjuk. Közben folyamatosan nagyon halványan lisztezzük, ne ragadjanak a szálak össze.
  4. Forrásban lévő, sós vízben 3-4 perc alatt 'al dente' főzzük, és leszűrjük.

A paradicsomos szószhoz

  1. A zöldségeket tisztítjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a hagymát karikára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon pár perc alatt össze rottyantjuk az egészet. Nem kell szétfőzni, maradjanak meg az ízek!
  3. Végül frissen vágott bazsalikomcsíkokkal, sóval, őrölt borssal keverjük.

A garnélás feltéthez

  1. Olívaolajon megpirítjuk először a tisztított garnélát, majd hozzáadjuk az apró formákra vágott cukkinit, végül a hagymakarikákat. Sózzuk, borsozzuk, chilipehellyel szórjuk, végül frissen aprított petrezselyemzölddel keverjük.

A kalamáris feltéthez

  1. A konyhakész kalmárokat karikára vágjuk, a lábakról levágjuk az esetleges kemény felső részt.
  2. Olívaolajon megpirítjuk először a tintahalat, hozzáadjuk a sütőtökkockákat, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a hagymakarikákat, végül a frissen aprított petrezselymet.

Tálalás

  1. A tésztát elosztva rögtön a szószokba szedjük, összekeverjük, és pici díszítéssel azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 1 200
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
340 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tintahalas tészta, tenger gyümölcsei tészta, paradicsomos tészta, garnélás tészta, rákszószos tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2020-09-13 02:13

Ez komoly?! A tintahal karikaknak 3-5 perc piritas kell, mig a sutotoknek min. 30 perc. Vagy a receptbe elore sutott sutotok kockak kellenek (ami nincs beleirva, tehat hanyag a leiras), vagy teljesen maskepp kell elkesziteni, tehat bs az egesz recept.

460
finomliszt 400 g
tojás 4 db
olívaolaj 1 ek
1 csipet
olívaolaj 2 ek
koktélparadicsom 20 db
újhagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 marék
olívaolaj 2 ek
garnéla 150 g
cukkini 200 g
újhagyma zöldje 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
olívaolaj 2 ek
tintahal 200 g
sütőtök 150 g
újhagyma zöldje 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor