r
Nosalty Logó

Linguine háromféle szósszal

Gréti
Linguine háromféle szósszal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A garnélás feltéthez

A kalamáris feltéthez

Tálalás

460
Kalória
21.4g
Fehérje
61g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
224.6g
Víz
229.2g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A garnélás feltéthez

A kalamáris feltéthez

Tálalás

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A garnélás feltéthez

A kalamáris feltéthez

Tálalás

Összesen 2754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A garnélás feltéthez

A kalamáris feltéthez

Tálalás

Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    224.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    733 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    1828 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    366.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1759 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    1276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    1394 micro
  • β-karotin
    13271 micro
  • β-crypt
    4396 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    10967 micro
Összesen 2754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    421 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy munkafelületre vagy deszkára szórjuk, középen egy krátert képzünk benne, ide ütjük a tojásokat, öntjük az olívaolajat és dobjuk a csipet sót. A tojást összekeverésével kezdünk, aztán középről elkezdjük összedolgozni az alapanyagokat, először villával, majd kézzel.
  2. A tésztabogyót félretesszük kb. 20-25 percre letakarva, hogy ne száradjon ki.
  3. Utána 4 részre vágjuk, és egyenként tésztanyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtjuk, majd a metéltkészítővel hosszanti darabokra vágjuk. Közben folyamatosan nagyon halványan lisztezzük, ne ragadjanak a szálak össze.
  4. Forrásban lévő, sós vízben 3-4 perc alatt 'al dente' főzzük, és leszűrjük.

A paradicsomos szószhoz

  1. A zöldségeket tisztítjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a hagymát karikára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon pár perc alatt össze rottyantjuk az egészet. Nem kell szétfőzni, maradjanak meg az ízek!
  3. Végül frissen vágott bazsalikomcsíkokkal, sóval, őrölt borssal keverjük.

A garnélás feltéthez

  1. Olívaolajon megpirítjuk először a tisztított garnélát, majd hozzáadjuk az apró formákra vágott cukkinit, végül a hagymakarikákat. Sózzuk, borsozzuk, chilipehellyel szórjuk, végül frissen aprított petrezselyemzölddel keverjük.

A kalamáris feltéthez

  1. A konyhakész kalmárokat karikára vágjuk, a lábakról levágjuk az esetleges kemény felső részt.
  2. Olívaolajon megpirítjuk először a tintahalat, hozzáadjuk a sütőtökkockákat, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a hagymakarikákat, végül a frissen aprított petrezselymet.

Tálalás

  1. A tésztát elosztva rögtön a szószokba szedjük, összekeverjük, és pici díszítéssel azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 20 p

Íme az Osteria Sorrentina kedvenc tésztaételei egy csokorban. Most éppen nem nagyon utazhatunk, ezért készítsük el otthon, aztán, ha majd rendeződik a helyzet, érdemes lesz Itáliában, Sorrentóban is megkóstolni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek