r
Nosalty Logó

Libasült krumpligombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Libasült krumpligombóccal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A libasülthöz

A krumpligombóchoz

Összesen 1942 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A libasülthöz

A krumpligombóchoz

Összesen 7763 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A libasülthöz

A krumpligombóchoz

Összesen 226 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    1513 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1942 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    271.6 g

Zsír

  • Összesen
    581.5 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    308 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7279.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    4056 mg
  • Nátrium
    1758 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1639.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    6052 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 7763 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A libasülthöz

A krumpligombóchoz

Elkészítés

A libasülthöz

  1. A libát sózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe helyezzük.
  2. A libazsírt a hús tetejére tesszük, a tepsibe tesszük az almát és arépát. A libára helyezzük a rozmaring ágakat, és meglocsoljuk a narancs levével.
  3. Fóliával lefedve, alsó-felső sütési módon, 170 fokon, kb.100-120 perc alattpuhára sütjük. Majd a fóliát eltávolítjuk, és a felesleges zsiradékot lemerjük a húsról. Sűrű locsolgatás mellett addig süssük, amíg a liba szép piros nem lesz.
  4. A libát a krumpligombóccal tálaljuk, és párolt káposztát kínálunk hozzá.
  5. Krumpligombóc elkészítése:
  6. A zsömlét kockára vágjuk, és kevés libazsíron megpirítjuk.
  7. A megfőtt burgonyát áttörjük, összekeverjük a liszttel, a sóval, a zsemlekockával és a tojással.
  8. A masszából gombócokat formálunk, és sós vízben kifőzzük.
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 48738
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 27.

Ajánló

Párolt káposzta, Pinot Noir

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A krumpligombóc Váncsa István Ezeregy recept című szakácskönyvéből való.

Hozzávalók

A libasülthöz

A krumpligombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!