r
Nosalty Logó

Ír sörben főtt marha

Évi néni
Ír sörben főtt marha
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

676
Kalória
67.4g
Fehérje
39.1g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
490.9g
Víz
255.5g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3385 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1981 micro
  • β-karotin
    4819 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 676 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    336.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7613.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    3837 mg
  • Nátrium
    2537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    195.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2454.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2761 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    1479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    9907 micro
  • β-karotin
    24096 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 3385 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A borjúpofákat megtisztítjuk az inaktól.
  2. A lisztbe sót és frissen őrölt borsot keverünk, és ebbe forgatjuk bele a húsdarabokat.
  3. Az olajat felforrósítjuk a vajjal, és ebben a húsok mindkét oldalát 3-3 percig megpirítjuk erős tűzön, majd egy nagy cserépfazékba (vagy más nagy edénybe) tesszük.
  4. A fennmaradó vajon megdinszteljük a hagymakarikákat és a fokhagymát. Rászórunk egy kanálka barna cukrot, hogy karamellizálódjon.
  5. Ezt felengedjük a narancslével és a sörrel, amibe még egy plusz adag malátaszirupot is keverhetünk. Ráöntjük a húsra, amit körberakunk a zöldséggel és a fűszerekkel.
  6. Lefedve 120 fokos sütőbe tesszük, és a húst 5 órán keresztül így főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 300 p
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Fenséges. Csak ezt a jelzőt tudom alkalmazni a bemutatására. Amikor ír recepteket kerestem, mind olyan egyszerűnek, póriasnak tűnt (a szó jó értelmében), mégis nagyszerű ízeket ismerhettem meg.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek