Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamáj almával sütve

Libamáj almával sütve
Libamáj almával sütve
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors ebéd elkészítésére gondoltam, mint máskor is általában, mert a délelőttöt moziban töltöttük. Nagyon ízletes étel kerekedett belőle, szinte semmi munkával.

hozzávalók / 3 adag

A májhoz

A sült almához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, bekenjük szőlőmagolajjal, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított bazsalikommal, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  2. Az almák magházát kivágjuk, helyére 1 kk vajat, diót, mézeskalács fűszert dugdosunk, majd a tetejére töltünk 1 tk juharszirupot. 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.
  3. Közben a májakat 2-2 perc alatt megsütjük, de csak annyira, hogy a belseje még rózsaszín maradjon.
  4. A sült almákkal és krumplipürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 2700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 18 685
elküldve: 6
receptkönyvben: 69
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás máj, pikáns almás hízott libamáj, almás sült libamáj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

378
libamáj 45 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
szőlőmagolaj 1 ek
alma 3 db
mézeskalács fűszerkeverék 5 g
dió 0.5 marék
vaj 6 g
juharszirup 15 ml