r
Nosalty Logó

Sertésszűz Budapest módra

Nosalty
Sertésszűz Budapest módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Budapest ragu

Sertésszűz

Burgonyakorong

743
Kalória
51.3g
Fehérje
39.9g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
539.4g
Víz
335.6g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Budapest ragu

Sertésszűz

Burgonyakorong

Összesen 743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Budapest ragu

Sertésszűz

Burgonyakorong

Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Budapest ragu

Sertésszűz

Burgonyakorong

Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    539.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    2129 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    2598 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4874.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    3106 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    2157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    9041 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    730 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1900 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8228 micro
  • α-karotin
    528 micro
  • β-karotin
    8518 micro
  • β-crypt
    1876 micro
  • Likopin
    10392 micro
  • Lut-zea
    3211 micro
Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

Budapest ragu

  1. A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. A fokhagymát ezután megfuttatjuk benne, majd beletesszük a kaliforniai paprikát. Megszórjuk fűszerpaprikával, átforgatjuk, és adjuk hozzá egyből a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk főni, amíg a paradicsom kissé szétfő.
  2. Tegyük bele a gombát, és hagyjuk főni bő tíz percet, majd adjuk hozzá a csirkemájat és a zöldborsót, amivel pár perc alatt készre főzzük.

Sertésszűz

  1. Forró serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd helyezzük el rajtuk a szűzérméket. Sózzuk, borsozzuk. Ha már világosodik a tetejük, fordítsuk meg, és süssük készre őket.

Burgonyakorong

  1. Héjában főzzük elő a burgonyákat, majd hűtsük vissza őket. Durván egy cm vastagságú korongokat vágjunk belőlük.
  2. Forró olajban aranybarnára süssük meg őket, végül csepegtessük le, és sózzuk meg őket ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 45 p

Aki szereti igazán a magyaros ízvilágot, annak biztosan tetszeni fog ez a változat is. A nagy klasszikus, bélszín Budapest módra, kissé egyszerűbb változatát készítettük el, háziasan. Jó étvágyat hozzá!

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Ezek az otthoni praktikák segítenek napégés ellen

Hiába a naptej és az óvatosság, a nyári napsugarak időnként túljárhatnak az eszünkön – a napégés pedig nemcsak kellemetlen, de fájdalmas is lehet. Szerencsére van néhány egyszerű, otthon is bevethető trükk, amivel gyorsan enyhítheted a tüneteket – ráadásul nem is kerülnek sokba.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...