r
Nosalty Logó

Libamáj almával sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Libamáj almával sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A májhoz

A sült almához

Összesen 378 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A májhoz

A sült almához

Összesen 1135 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A májhoz

A sült almához

Összesen 104 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1117 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 378 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2828.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    138 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    34 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41948 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    243 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3350 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1135 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3815 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

A májhoz

A sült almához

Elkészítés

A májhoz

  1. A májat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, bekenjük szőlőmagolajjal, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított bazsalikommal, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  2. Az almák magházát kivágjuk, helyére 1 kk vajat, diót, mézeskalács fűszert dugdosunk, majd a tetejére töltünk 1 tk juharszirupot. 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.
  3. Közben a májakat 2-2 perc alatt megsütjük, de csak annyira, hogy a belseje még rózsaszín maradjon.
  4. A sült almákkal és krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23478
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Libamáj almával sütve
Évi néni 1830 recept

Gyors ebéd elkészítésére gondoltam, mint máskor is általában, mert a délelőttöt moziban töltöttük. Nagyon ízletes étel kerekedett belőle, szinte semmi munkával.

Hozzászólások

Hozzávalók

A májhoz

A sült almához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.