r
Nosalty Logó

Lencsevagdalt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sóczó Viktória
Lencsevagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1321 micro
  • β-karotin
    3327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 363 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2349.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    298 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1098 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5284 micro
  • β-karotin
    13308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23013 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 1452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    775 micro
  • β-karotin
    1951 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3374 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét jól átmossuk és beáztatjuk néhány órára, akár éjszakára is, majd leszűrjük.
  2. Egy tálban botmixerrel összeturmixoljuk a lencsét a fűszerekkel, a répával, hagymával, fokhagymával, a lenmaggal és a napraforgómaggal. Nem szükséges teljesen simára turmixolni, úgy a jó, ha kicsit darabos marad. Hozzákeverünk 1-2 ek. sűrített paradicsomot is.
  3. Hozzáadunk annyi zabpelyhet, amennyitől összeáll. (lehet kevesebb is elég, mint fél bögre)
  4. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszánkat. A tetejét lefedjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, amíg a belseje már nem lesz nyers. (Nálam ez kb. 2 óra hossza volt)
  5. Ezután levesszük a tetejéről az alufóliát, a maradék paradicsompürét ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és rákenjük a fasírt tetejére. Így sütjük még további 10-15 percig, amíg a paradicsomos réteg is szépen rá nem sül.
  6. Ha kihűlt, szeleteljük fel és tálaljuk ízlés szerinti körettel. Szerintem dinsztelt lilakáposztával a legfinomabb. Egészségére mindenkinek!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1238
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 20.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Sóczó Viktória 2 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek