Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbab fasírt

Zöldbab fasírt
Zöldbab fasírt
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészül. Én krumplipürét és tejfölös uborkát készítettem mellé. Mennyei volt. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  2. A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a kihűlt zöldbabhoz adjuk.
  3. Beletesszük a felvert tojásokat, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával.
  4. Annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit a massza felvesz.
  5. Ezután pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 508
elküldve: 2
receptkönyvben: 276
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbabos fasírt, zöldségfasírt, fasírt zöldbabból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sipimami58
sipimami58 Fri, 2013-09-20 11:41

Elkészítettem, de tettem bele 2-3 gerezd zúzott fokhagymát is. A férjemnek is ízlett, bár nem találta ki elsőre, hogy miből csináltam, de gyorsan bemasíroztak a kis babfasírtok :D Üdv: Csilla

b-n
b-n Sat, 2013-04-06 09:38

Őzgerinc formában sütöttem. Így 10 perccel több sütési idő kellett. Nagyon könnyű és finom. Igazi hétvégi ebédnek való!

602
zöldbab 40 dkg
tojás 2 db
zsemle 2 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl