r
Nosalty Logó

Indiai lencseleves citrommal és csicseriborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fifinger
Indiai lencseleves citrommal és csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 434 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1739 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1799 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 434 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2138 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    7197 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1739 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előző nap beáztatott csicseriborsót enyhén sós vízben egy óráig főzzük. Mikor leöntjük a főzőlét, tartalékolunk egy keveset (1-2 ek) a turmixoláshoz.
  2. A csicseriborsót, a fokhagymát, 1 ek olívaolajjal és a koriander zölddel, valamint a citromlével és a maradék főzőlével péppé daráljuk a turmixgépben. Ezzel a péppel fogjuk sűríteni a kész levest.
  3. A főzőedénybe olajat öntünk, és mikor már forró, beleszórjuk a curryport. Hagyjuk, hogy az illata betöltse a konyhát, majd lecsendesítjük a főzőlapot, és beleszórjuk az apróra vágott hagymát. Üvegesre pirítjuk.
  4. Felöntjük kb. egy liter vízzel, belerakjuk a karikára vágott zöldségeket és a mosott lencsét. Sózzuk, és a fűszereket is most rakjuk bele. Addig főzzük, míg a lencse megpuhul, ez kb fél óra. Lassú tűzön főzzük, hogy ne fusson ki!
  5. Végül a már készre főtt levest a csicseriborsó péppel sűrítjük, vigyázva, hogy ne csomósodjon össze. Forrón tálaljuk valamilyen pékáruval.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1389
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 21.

Ajánló

Mivel ez egy laktató egytálétel, utána valamilyen kelt tésztát szoktam tálalni, pl. buktát, kakaós- vagy pizzás csigát, stb.

Receptkategóriák

Indiai lencseleves citrommal és csicseriborsóval
Fifinger 7 recept

Valamikor régebben találtam ezt a receptet, már nem is emlékszem, hol. Annyira finomra sikeredett, hogy azóta is a család egyik fő kedvence. Sokszor készítettem már el, de a legfinomabb nannal, egy fajta indiai kenyérrel. Aki szereti a fokhagymát, bátran egye fokhagymás pirítóssal is!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek