r
Nosalty Logó

Lencseleves kolbásszal és zellerrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Lencseleves kolbásszal és zellerrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6045.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    3775 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2506.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2112 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 2978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét az idő függvényében egy-két órára beáztatjuk. Ha nincs időnk erre, az sem gond, csak hagyjuk majd egy negyedórával tovább főni.
  2. Egy közepes lábasban 2 kanál olajat felhevítünk. Rádobjuk a felkarikázott kolbászt, és jól lepirítjuk, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük.
  3. A hátramaradt zsíron üvegesre pároljuk a felkarikázott póréhagymát. Hozzáadjuk a többi zöldséget: a fehérrépát, a sárgarépát és a szárzellert. Babérlevéllel, köménnyel, chilivel, sóval-borssal fűszerezzük, és pár percet együtt pároljuk.
  4. Jöhet hozzá a leszűrt lencse, az ételízesítő és a víz - ha van otthon maradék alaplevünk, akkor használjuk azt. Az egészet alaposan elkeverjük, majd lefedve lassú tűzön 40 percet főzzük, amíg minden zöldség megpuhul.
  5. Közben elkészítjük a tejfölös rántást. Ehhez először egy kanál olajat egy kanál liszttel és a lereszelt fokhagymával elkeverünk, és picit megpirítjuk. Hozzáadunk egy merőkanálnyi levest, és csomómentesre keverjük.
  6. Amikor már egynemű a rántás, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát, valamint a tejfölt.
  7. A csomómentesre kevert rántást a leveshez adjuk, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a levesbe a lepirított kolbászt, és közösen melegítjük még pár percet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26134
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi hagyományunk, hogy az újévet lencsével kell indítani, ez a csodás lencseleves azonban a karácsonyi ünnepi asztalon is megállja a helyét, olyan finom! És bár azt nem ígérjük, hogy elkészítése pénzbeli áldással jár, maga a leves azonban valóban gazdag és laktató fogás a kolbásznak, a tejfölnek és a sok zöldségnek köszönhetően.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?