Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencseleves kolbásszal és zellerrel

Lencseleves kolbásszal és zellerrel
Lencseleves kolbásszal és zellerrel
gyors recept | szponzorált tartalom
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi hagyományunk, hogy az újévet lencsével kell indítani, ez a csodás lencseleves azonban a karácsonyi ünnepi asztalon is megállja a helyét, olyan finom! És bár azt nem ígérjük, hogy elkészítése pénzbeli áldással jár, maga a leves azonban valóban gazdag és laktató fogás a kolbásznak, a tejfölnek és a sok zöldségnek köszönhetően.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét az idő függvényében egy-két órára beáztatjuk. Ha nincs időnk erre, az sem gond, csak hagyjuk majd egy negyedórával tovább főni.
  2. Egy közepes lábasban 2 kanál olajat felhevítünk. Rádobjuk a felkarikázott kolbászt, és jól lepirítjuk, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük.
  3. A hátramaradt zsíron üvegesre pároljuk a felkarikázott póréhagymát. Hozzáadjuk a többi zöldséget: a fehérrépát, a sárgarépát és a szárzellert. Babérlevéllel, köménnyel, chilivel, sóval-borssal fűszerezzük, és pár percet együtt pároljuk.
  4. Jöhet hozzá a leszűrt lencse, az ételízesítő és a víz - ha van otthon maradék alaplevünk, akkor használjuk azt. Az egészet alaposan elkeverjük, majd lefedve lassú tűzön 40 percet főzzük, amíg minden zöldség megpuhul.
  5. Közben elkészítjük a tejfölös rántást. Ehhez először egy kanál olajat egy kanál liszttel és a lereszelt fokhagymával elkeverünk, és picit megpirítjuk. Hozzáadunk egy merőkanálnyi levest, és csomómentesre keverjük.
  6. Amikor már egynemű a rántás, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát, valamint a tejfölt.
  7. A csomómentesre kevert rántást a leveshez adjuk, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a levesbe a lepirított kolbászt, és közösen melegítjük még pár percet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 151
össznézettség: 1 358
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1006 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos lencseleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

374
olívaolaj 2 ek
kolbász 20 dkg
póréhagyma 1 db
halványító zeller 4 közepes szár
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
babérlevél 2 db
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
chilipehely 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
lencse 40 dkg
ételízesítő 3 teáskanál
víz 2 l
olívaolaj 1 ek
finomliszt 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
tejföl 1 dl