Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros-almás pite

Lekváros-almás pite
Lekváros-almás pite
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újévi almás rétes helyett készült.

Olyan finom lett, hogy még aznap megettük 3-an! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 1 db tojás (szétválasztva)

ajánlat

Mindenkinek ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összemorzsoljuk, és pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és annyi citromsavas vízzel öntjük le, hogy ellepje. Így hagyjuk állni kb. 15 percet, majd a vizet leöntjük róla, lecsepegtetjük, és amikor az alma levet ereszt, kinyomkodjuk belőle a levet.
  3. Az almát összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.
  4. A tésztát elosztjuk kb. 2/3-ad-1/3-ad arányban. A nagyobbikat nagy gáztepsi méretűre kinyújtjuk, és a zsírozott-lisztezett tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvárral, diót szórunk rá, és elterítjük rajta az almát. A tészta másik felével betakarjuk, és megkenjük a tojás sárgájával.
  5. Begyújtjuk a sütőt, és amikor felmelegedett, megkenjük a tésztát a tojásfehérjével, villával megszúrkáljuk, és bedugjuk a jó melegbe sülni.
  6. Ha langyosra hűlt, már szeletelhető!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 45x45 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 382
elküldve: 3
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, szüret, karácsonyi édességek, Márton-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás pite, almás lepény, nyami pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1749
finomliszt 45 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 tk
1 csipet
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tojássárgája 3 db
alma 3 kg
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 10 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
dió 1 marék
citromsav 1 késhegynyi
víz 1 dl
tojás 1 db