Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás lepény BeePootól

Almás lepény BeePootól
Almás lepény BeePootól
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy idős szomszéd nénitől kapta anyukám a receptet, én pedig tőle. Mikor dédim (aki nagyon-nagyon jól süt) megkóstolta, azt mondta, hogy finomabb, mint az övé, és kéri a receptet. Gondolhatjátok milyen büszke voltam, az én almás sütimre! Nálunk azóta csak így készül az almás süti.

hozzávalók / 8 adag

A töltelékhez

A tésztához

ajánlat

Nagyon finom hidegen-melegen. Frissen, forrón a tepsiből majszolva szeretem. De  másnap is isteni. Nem folytatom, mert ódákat tudnék erről a sütiről zengeni :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almát a cukorral és a fahéjjal egy lábasban addig pároljuk, míg a leve el nem fő.

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, majd minimum fél órára betesszük a hűtőbe.
  2. Ezután két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  3. Az egyik lapot a tepsibe helyezzük, majd megkenjük az almás töltelékkel. Rátesszük a másik lapot, a tetejét megkenjük tejföllel, és villával megszurkáljuk.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 463
elküldve: 0
receptkönyvben: 112
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1077 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

"A dédim is irigyli" almás lepény, almás lepény, almás süti

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

spili
spili Sat, 2016-01-30 11:24

Mióta rátaláltam, csak ezt a receptet használom, köszi!!

witch
witch / witch Thu, 2015-10-22 19:19

Nagyon finom lett, a csalad "belelegezte" az egesz tepsivel. :o)
Koszi szepen!

L♥ve, witch

kkenyu
kkenyu Thu, 2015-10-22 15:33

Elkészítettem és szuper lett! Mostanában nem voltam megelégedve a nosalty-s süti receptekkel, mert valami mindig hibádzott, de ez tényleg jó. Annyi megjegyzést fűznék hozzá, hogy a cukorból nem derül ki, hogy kristály vagy por, így csak a tapasztalataimra hagyatkoztam, hogy az almához kristályt raktam, a tésztába pedig port. Köszönöm szépen ezt a receptet, hamarosan a család is leteszteli, nekem nagyon ízlett és az állaga is tökéletes.

Veres Ibi
Veres Ibi Tue, 2015-09-22 08:49

Szia! Szerintem azért nem ázik el, mert előtte elfőzte a levét, így nincs mi eláztassa. Szóval ha ezt megspórolod, vagy nem főzöd el alaposan, akkor tegyél alá valamit, ;)

790
alma 2 kg
cukor 25 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
tojássárgája 2 db
1 csipet
citromlé 1 ek
tejföl 2 ek