r
Nosalty Logó

Paradicsomos-mozzarellás rúd

NS
Paradicsomos-mozzarellás rúd
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

635
Kalória
16.6g
Fehérje
52.7g
Szénhidrát
40.1g
Zsír
33.6g
Víz
64.8g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 635 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 635 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3130.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    1694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2351 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

  1. A kinyújtott leveles tésztát megkenjük a paradicsommal.
  2. Megszórjuk reszelt mozzarellával és a provence-i fűszerkeverékkel.
  3. Letakarjuk egy sütőpapírral, és egy nyújtófa segítségével vékonyra nyújtjuk.
  4. Megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.
  5. Felcsíkozzuk, és előmelegített sütőben szilikonlappal bélelt tepsibe téve készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

 A Provence-i rúd sikerén felbuzdulva elkészült egy napsütötte toscan versio is... Paradicsom, mozzarella ... már rossz nem lehet. Ha pedig mégy egy kis provence-i fűszert is bevetünk... Nekem már az első két hozzávaló is garancia a lélek(gyomor) melengető finomságra. Hát még ha gyorsan papírba csomagolva, és a táskába rakva, vihető is a parkba...  De vendégváróként is megállják a helyüket ezek a kis rudacskák.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek