r
Nosalty Logó

Sajtos süti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1191 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4767 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 364 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    1578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1191 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    290.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10553.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1906 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    6313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 4767 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 364 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk, és legalább egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  2. Másnap kivesszük, kicsit hagyjuk szobahőmérsékletűre felengedni, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal és sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27432
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos süti
Évi néni 1830 recept

Ennél egyszerűbb süti (és finomabb) nincs!!!!!!!

Hozzászólások (7)

Mini

Kedves Évi néni! Szeretném megkérdezni, hogy milyen az a "cottage " sajt? Köszönettel: Mini

Évi néni

Kedves Mini! Én a Lidlben szoktam venni, nagyon friss sajt.A Cottage chees tulajdonképpen a túró és sajt között lév? készítmény. nagyon finom, és van bel?le light készítmény is. Kis kehelyben árulják, 20 dkg-os kiszerelésben. Másutt még nem láttam. Enélkül is elkészíthet? a recept. Ugyanitt kapható fél literes natúr joghurt (Milbona), ami csak 149 forint és igen finom. rengeteget használok bel?le kenyérhez, kalácshoz tej helyett, indiai ételekbe is. Nagyon finom lágy lesz minden t?le és hosszan friss marad. Ez is létezik light formában. Én nagy rajongója vagyok. Akár azt is lehet tenni bele. Az eredeti receptben ezek nem szerepelnek, és az a süti hetekre eltehet?, ropogós, finom, úgyhogy akár ki is hagyhatod bel?le. Jó sütés-f?zést kívánok. Üdv: Évi néni

Mini

Kedves Évi néni! Nagyon köszönöm a gyors választ, a sok jó ötletet. Üdv.: Mini

Évi néni

Kedves Mini! Bármikor szívesen, ha tudok. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Én azt szeretném megkérdezni, hogy a 25dkg reszelt sajt, az mind a tésztába megy és a tetejére még plusszba kell sajt, vagy ez a mennyiség megoszlik? Köszönöm! Ági

Évi néni

Kedves Prinzessinagi! Elosztom, nagyjából megfelezem, de legalább 10 dkg legyen a tésztában. Jó sütést és boldog Új évet kívánok! Üdv: Évi néni

nika26

Kedves Évi néni, az lenne a kérdésem, hogy sem süt?por, sem éleszt? nem kell bele? Nem lesz akkor nagyon "laposka"? Köszönöm a segitséget :-) Nika

Évi néni

Nem mert a citrom majd jól megemeli, de egy éjszakát bent kell vacognia a h?t?ben. Régen ezt ecettel készítették, de én azt nem szeretem, viszont imádom a citromot, így itt is azt használok. Én max. 2 mm-re szoktam kinyújtani és az is szépen felhólyagosodik, laza lesz. Kenyérsütésnél is ezért tesszük bele az aszkorbinsavat. Üdv: Évi néni

nika26

Nagyon köszönöm a kimerit? választ, biztosan ki fogom próbálni :-)

Ollocska

Kedves Évi néni! Ez az, amir?l azt mondtad, hogy szép leveles-hólyagos lesz minden hókuszpókusz nélkül? Alkalomra lenne, és egy kimondottan leveles jelleg? sós traccsparti sütit szeretne a jónép. Azt mondod, ez alkalmas?

Évi néni

Kedves Ollocska! Igen ez az, avval a különbséggel, hogy akkor ne tegyél bele cottage cheest, csak a többit és akkor akár egy hétig is jó lesz (de úgy sem marad meg). Szerintem azonnal duplát készíts. El?z? napon össze kell gyúrni és folpackba a h?t?be tenni egy éjszakára. S?t begyúrva hagyhatod úgy néhány napig, és csak akkor sütöd ki, ha szükséged van rá. Ügyes legyél. Számolj be légysz!Üdv: Évi néni

Ollocska

Már elterveztem, hogy csütörtökön begyúrom, pénteken kisütöm, mert szombaton erre már nem lesz id?... Jó is, hogy szólsz, h ne rakjak cottage-t mert már írtam is a vásárlólistát... Igen, eleve duplát terveztem, jó nagy a "násznép".

Ollocska

mit gondolsz, ha nagy lyukú reszel?n csapatom az ementálit, jó lesz? Meg?szülök, mire letekerek a kis lyukún fél kilót :D

Évi néni

Én késes darálón nyomom le kb fél perc alatt. XD

Ollocska

Kedves Évi néni! Ha nem rakom bele a cottage-t vajon mit?l állna össze tésztává? még jó, hogy volt itthon.... :-/ kicsit ostobának érzem magam

Évi néni

Liszt+vaj, ennyi.

Ollocska

nekem egy kiló lisztb?l és fél kiló rámából nem állt össze. Morzsalékos lett, mint ahogy a zserbó kezd?dik pl. Végül adtam neki cottage-t mert elég érdekesen nézett volna ki nélküle.... Mondjuk úgy sehogy. Sima BL55 liszt volt, és egy fél kilós ráma tégla. Fura. Mit ronthattam el...? A dagasztás nélküli kenyeret elkészítettem, kívül mesésen nézett ki, de belül szalonnás lett. Igaz, hogy mikor levettem a fed?t, nem vettem vissza a h?fokot, és SZERINTEM az én süt?m nem visz annyira. Lehet, hogy növelnem kellett volna a fed? nélküli sütési id?t? Nem mertem.... Lehet, hogy a h?fok vissza nem vétel ártott meg neki? Pedig minden olyan jól indult!

Évi néni

Ne add fel, minden süt? más. Mint láthatod, én mindent h?légkeverésen sütök, az hamarabb elkészül, mintha nincs ilyen funkciója a süt?dnek. Süss ránézésre. Látod, ha feljön, látod, ha pirosra sült, stb. A sajtoshoz tettél sajtot és citromlét? Még soha nem jártam úgy, hogy ne állt volna össze. Nyugi, menni fog. Írjál, ha valami nem kerek.

Ollocska

Igen, tényleg minden süt? más, az el?z? 2 lakásban, ahol laktam, nagyon szuper süt?im voltak, de ez valahogy nem olyan jó. Ugyan van mindenféle funkciója, (én is h?légkeverésen dolgozom) de még így sem egyenletes! Mindennek egy kicsit több id? kell. A kenyér egyébként szép szín? volt, hát nem volt piros, de minden egy kicsit fakóbb nekem. Kívülr?l egyszer?en istenien festett, és az illata pedig maga volt a tökély!! Belül Neked milyen ez a kenyér? Valószín? nem is kellene egy könny? tésztát várnom? Ez egy nehéz, összeállós valami, vagy olyan foszlós kenyérnek kéne keletkezni? A sajtoshoz hozzáraktam a sajtot, meg a citromot is, de végülis csak a cottage-tól állt össze, de még így is törékeny masszát kaptam. Csak remélni merem, hogy az egy kilónyi anyag be fog válni pénteken sütéskor.... ha nem, akkor marad a pogácsa.... :-/ de azért sajnálnék kidobni egy kiló lisztet fél kiló vajat (ráma volt de akkor is) meg 30 deka sajtot.... :-/ Nagyon le voltam törve tegnap, mert se a sajtos nem állt össze, aztán a kenyér nem sikerült... a sikertelenség mindig nagyon rossz hatással van rám.

Évi néni

Nyugi, jó lesz az. El?fordulhat, hogy a cottage cheest?l törik, de ott összeragasztod magával, aztán jól van. Mindig hidegen dolgozz vele, mert úgy könnyebb. Menni fog. Én szorítok neked.

Ollocska

Holnap lesz a sütögetés napja. Már nagyon izgulok. Igen, emlékszem rá, hogy hidegen kell, az önmagával összeragasztós technika meg már gyúráskor is m?ködött valamennyire, reméljük meghatódott kicsit a sütim a h?t?s eljárástól. A kenyerem teljesen kih?lve annyira nem állt össze. Lehet, hogy mégse rontottam el annyira? Ma megsütöm egy zsömlédet. Majd oda megírom mi lett a sorsa.

Ollocska

ha péntekre elkészítem, szombat délután-este mg fincsi lesz?

Gabys

De jó h rábukkantam:))) Mentve, kösziiiiiiiiiiiiiii Üdv: Gabi

Ollocska

Kedves Évi néni! Na kisütöttem végre... a duplájára (!!) feljött!! Isteni íze van, igazi sajtos aprósütemény íz az a békebeli. Fantasztikus recept! Kétkedésem kísérte, de bevált, csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni! Remélem a banda is így fogja gondolni... :D Köszönöm a receptet!!

Évi néni

Kedves Ollocska! Már izgultam érted er?sen és csak remélni mertem, hogy sikerrel jársz. Hidd el, így lesz a kenyérnél is. Ha keménynek érzed, csak tégy hozzá egy minimális folyadékot és biztos sikered lesz. Így volt ennél is (látod a cottage chees, mint folyadék, segített), lehet, hogy elég 1-2 kanál víz, tej, 1 kanál tejföl, joghurt. Merj kísérletezni. Én is úgy kezdtem. A másik fontos dolog, hogy ne tarts az elkészítését?l és a sikert?l, mert az is kihat. Örömmel kell nekiállni, bízni kell a sikerben és akkor az meg is jön. További jó sütés-f?zést kívánok! Természetesen bármikor fordulj hozzám, ha elakadsz, szívesen segítek. Jó bulit, jó pihenést! Üdv: Évi néni

Ollocska

Kedves Évi néni! Olyan csodálatosan kedves vagy! Olyan jól esik a bátorításod :-) Így minden sokkal könnyebb. Sajna a sajtos süti végére kicsit fáradt voltam már, és így a végét picit túlpirítottam, szárazka lett. Másnapra hiába takartam le fóiával még picit tovább száradt. Állaga ellenére jó ízéb?l mitsem veszített, és csak úgy etette magát!!! A sózása is tökéletesre sikerült. Nagyon jót tesz ennek a sütinek, hogy 2 féle sajt van benne. Többeknek is nagyon ízlett. Olyan boldog voltam! :-) Azt hiszem mániámmá vált, hogy tökéletes kajákat készítsek, és az emberek ámulatba essenek, hogy az milyen finom. :-) A Te receptjeiddel ez igazán nem valami nehéz :-D Ja igen, és köszönöm a sajt ledarálásának ötletét. Soha nem jutott volna eszembe magamtól, de kb. -1, 1,5 óra munkát vont le a készítés idejéb?l. Nem tudok elég hálás lenni. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek