Sajtos süti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
63g sajt220 kcal
-
50g cottage cheese49 kcal
-
3g só0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1191
Kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g sajt880 kcal
-
200g cottage cheese196 kcal
-
11g só0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4767
Kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
38.3g finomliszt139 kcal
-
19.1g margarin137 kcal
-
19.1g sajt67 kcal
-
15.3g cottage cheese15 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
3.1g citromlé1 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
Összesen
364
Kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 72.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2638.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 476 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 1578 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 112 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 747 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 713 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1191
Kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 140 g
Zsír
-
Összesen 290.5 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 522 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10553.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 1906 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1870 mg
-
Nátrium 6313 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 447.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2986 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 303 mg
-
Retinol - A vitamin: 2852 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1622 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
4767
Kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 808.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
364
Kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
20 dkg cottage cheese
-
1 ek só
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- Az összes hozzávalót összegyúrjuk, és legalább egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
- Másnap kivesszük, kicsit hagyjuk szobahőmérsékletűre felengedni, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal és sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 27432
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Évi néni
1830 recept
Ennél egyszerűbb süti (és finomabb) nincs!!!!!!!
Hozzászólások (7)
Kedves Évi néni! Szeretném megkérdezni, hogy milyen az a "cottage " sajt? Köszönettel: Mini
Kedves Mini! Én a Lidlben szoktam venni, nagyon friss sajt.A Cottage chees tulajdonképpen a túró és sajt között lév? készítmény. nagyon finom, és van bel?le light készítmény is. Kis kehelyben árulják, 20 dkg-os kiszerelésben. Másutt még nem láttam. Enélkül is elkészíthet? a recept. Ugyanitt kapható fél literes natúr joghurt (Milbona), ami csak 149 forint és igen finom. rengeteget használok bel?le kenyérhez, kalácshoz tej helyett, indiai ételekbe is. Nagyon finom lágy lesz minden t?le és hosszan friss marad. Ez is létezik light formában. Én nagy rajongója vagyok. Akár azt is lehet tenni bele. Az eredeti receptben ezek nem szerepelnek, és az a süti hetekre eltehet?, ropogós, finom, úgyhogy akár ki is hagyhatod bel?le. Jó sütés-f?zést kívánok. Üdv: Évi néni
Kedves Évi néni! Nagyon köszönöm a gyors választ, a sok jó ötletet. Üdv.: Mini
Kedves Mini! Bármikor szívesen, ha tudok. Üdv: Évi néni
Kedves Évi néni! Én azt szeretném megkérdezni, hogy a 25dkg reszelt sajt, az mind a tésztába megy és a tetejére még plusszba kell sajt, vagy ez a mennyiség megoszlik? Köszönöm! Ági
Kedves Prinzessinagi! Elosztom, nagyjából megfelezem, de legalább 10 dkg legyen a tésztában. Jó sütést és boldog Új évet kívánok! Üdv: Évi néni
Kedves Évi néni, az lenne a kérdésem, hogy sem süt?por, sem éleszt? nem kell bele? Nem lesz akkor nagyon "laposka"? Köszönöm a segitséget :-) Nika
Nem mert a citrom majd jól megemeli, de egy éjszakát bent kell vacognia a h?t?ben. Régen ezt ecettel készítették, de én azt nem szeretem, viszont imádom a citromot, így itt is azt használok. Én max. 2 mm-re szoktam kinyújtani és az is szépen felhólyagosodik, laza lesz. Kenyérsütésnél is ezért tesszük bele az aszkorbinsavat. Üdv: Évi néni
Nagyon köszönöm a kimerit? választ, biztosan ki fogom próbálni :-)
Kedves Évi néni! Ez az, amir?l azt mondtad, hogy szép leveles-hólyagos lesz minden hókuszpókusz nélkül? Alkalomra lenne, és egy kimondottan leveles jelleg? sós traccsparti sütit szeretne a jónép. Azt mondod, ez alkalmas?
Kedves Ollocska! Igen ez az, avval a különbséggel, hogy akkor ne tegyél bele cottage cheest, csak a többit és akkor akár egy hétig is jó lesz (de úgy sem marad meg). Szerintem azonnal duplát készíts. El?z? napon össze kell gyúrni és folpackba a h?t?be tenni egy éjszakára. S?t begyúrva hagyhatod úgy néhány napig, és csak akkor sütöd ki, ha szükséged van rá. Ügyes legyél. Számolj be légysz!Üdv: Évi néni
Már elterveztem, hogy csütörtökön begyúrom, pénteken kisütöm, mert szombaton erre már nem lesz id?... Jó is, hogy szólsz, h ne rakjak cottage-t mert már írtam is a vásárlólistát... Igen, eleve duplát terveztem, jó nagy a "násznép".
mit gondolsz, ha nagy lyukú reszel?n csapatom az ementálit, jó lesz? Meg?szülök, mire letekerek a kis lyukún fél kilót :D
Én késes darálón nyomom le kb fél perc alatt. XD
Kedves Évi néni! Ha nem rakom bele a cottage-t vajon mit?l állna össze tésztává? még jó, hogy volt itthon.... :-/ kicsit ostobának érzem magam
Liszt+vaj, ennyi.
nekem egy kiló lisztb?l és fél kiló rámából nem állt össze. Morzsalékos lett, mint ahogy a zserbó kezd?dik pl. Végül adtam neki cottage-t mert elég érdekesen nézett volna ki nélküle.... Mondjuk úgy sehogy. Sima BL55 liszt volt, és egy fél kilós ráma tégla. Fura. Mit ronthattam el...? A dagasztás nélküli kenyeret elkészítettem, kívül mesésen nézett ki, de belül szalonnás lett. Igaz, hogy mikor levettem a fed?t, nem vettem vissza a h?fokot, és SZERINTEM az én süt?m nem visz annyira. Lehet, hogy növelnem kellett volna a fed? nélküli sütési id?t? Nem mertem.... Lehet, hogy a h?fok vissza nem vétel ártott meg neki? Pedig minden olyan jól indult!
Ne add fel, minden süt? más. Mint láthatod, én mindent h?légkeverésen sütök, az hamarabb elkészül, mintha nincs ilyen funkciója a süt?dnek. Süss ránézésre. Látod, ha feljön, látod, ha pirosra sült, stb. A sajtoshoz tettél sajtot és citromlét? Még soha nem jártam úgy, hogy ne állt volna össze. Nyugi, menni fog. Írjál, ha valami nem kerek.
Igen, tényleg minden süt? más, az el?z? 2 lakásban, ahol laktam, nagyon szuper süt?im voltak, de ez valahogy nem olyan jó. Ugyan van mindenféle funkciója, (én is h?légkeverésen dolgozom) de még így sem egyenletes! Mindennek egy kicsit több id? kell. A kenyér egyébként szép szín? volt, hát nem volt piros, de minden egy kicsit fakóbb nekem. Kívülr?l egyszer?en istenien festett, és az illata pedig maga volt a tökély!! Belül Neked milyen ez a kenyér? Valószín? nem is kellene egy könny? tésztát várnom? Ez egy nehéz, összeállós valami, vagy olyan foszlós kenyérnek kéne keletkezni? A sajtoshoz hozzáraktam a sajtot, meg a citromot is, de végülis csak a cottage-tól állt össze, de még így is törékeny masszát kaptam. Csak remélni merem, hogy az egy kilónyi anyag be fog válni pénteken sütéskor.... ha nem, akkor marad a pogácsa.... :-/ de azért sajnálnék kidobni egy kiló lisztet fél kiló vajat (ráma volt de akkor is) meg 30 deka sajtot.... :-/ Nagyon le voltam törve tegnap, mert se a sajtos nem állt össze, aztán a kenyér nem sikerült... a sikertelenség mindig nagyon rossz hatással van rám.
Nyugi, jó lesz az. El?fordulhat, hogy a cottage cheest?l törik, de ott összeragasztod magával, aztán jól van. Mindig hidegen dolgozz vele, mert úgy könnyebb. Menni fog. Én szorítok neked.
Holnap lesz a sütögetés napja. Már nagyon izgulok. Igen, emlékszem rá, hogy hidegen kell, az önmagával összeragasztós technika meg már gyúráskor is m?ködött valamennyire, reméljük meghatódott kicsit a sütim a h?t?s eljárástól. A kenyerem teljesen kih?lve annyira nem állt össze. Lehet, hogy mégse rontottam el annyira? Ma megsütöm egy zsömlédet. Majd oda megírom mi lett a sorsa.
ha péntekre elkészítem, szombat délután-este mg fincsi lesz?
De jó h rábukkantam:))) Mentve, kösziiiiiiiiiiiiiii Üdv: Gabi
Kedves Évi néni! Na kisütöttem végre... a duplájára (!!) feljött!! Isteni íze van, igazi sajtos aprósütemény íz az a békebeli. Fantasztikus recept! Kétkedésem kísérte, de bevált, csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni! Remélem a banda is így fogja gondolni... :D Köszönöm a receptet!!
Kedves Ollocska! Már izgultam érted er?sen és csak remélni mertem, hogy sikerrel jársz. Hidd el, így lesz a kenyérnél is. Ha keménynek érzed, csak tégy hozzá egy minimális folyadékot és biztos sikered lesz. Így volt ennél is (látod a cottage chees, mint folyadék, segített), lehet, hogy elég 1-2 kanál víz, tej, 1 kanál tejföl, joghurt. Merj kísérletezni. Én is úgy kezdtem. A másik fontos dolog, hogy ne tarts az elkészítését?l és a sikert?l, mert az is kihat. Örömmel kell nekiállni, bízni kell a sikerben és akkor az meg is jön. További jó sütés-f?zést kívánok! Természetesen bármikor fordulj hozzám, ha elakadsz, szívesen segítek. Jó bulit, jó pihenést! Üdv: Évi néni
Kedves Évi néni! Olyan csodálatosan kedves vagy! Olyan jól esik a bátorításod :-) Így minden sokkal könnyebb. Sajna a sajtos süti végére kicsit fáradt voltam már, és így a végét picit túlpirítottam, szárazka lett. Másnapra hiába takartam le fóiával még picit tovább száradt. Állaga ellenére jó ízéb?l mitsem veszített, és csak úgy etette magát!!! A sózása is tökéletesre sikerült. Nagyon jót tesz ennek a sütinek, hogy 2 féle sajt van benne. Többeknek is nagyon ízlett. Olyan boldog voltam! :-) Azt hiszem mániámmá vált, hogy tökéletes kajákat készítsek, és az emberek ámulatba essenek, hogy az milyen finom. :-) A Te receptjeiddel ez igazán nem valami nehéz :-D Ja igen, és köszönöm a sajt ledarálásának ötletét. Soha nem jutott volna eszembe magamtól, de kb. -1, 1,5 óra munkát vont le a készítés idejéb?l. Nem tudok elég hálás lenni. :-)