r
Nosalty Logó

Lecsós-kínai csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Lecsós-kínai csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1118 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4467 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 151 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1062 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4149 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    9087 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1118 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    270.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9600 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    713 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    3606 mg
  • Nátrium
    4298 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.8 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16726 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4249 micro
  • Kolin:
    1404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16597 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    36348 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 4467 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1234 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A sütőzacskóba beletesszük a húst, az ananászt és a májat.
  2. A lecsót, a paradicsomlevet, a szójaszószokat, a fűszereket, a mézkaramellt és az őrölt borsot is belehelyezzük, majd jól átmozgatjuk,miután a zacskó száját bezártuk. Majd amikor elkeveredett, a záróműanyaggal ténylegesen bezárjuk.
  3. Tepsibe tesszük, és a tetejét fogpiszkálóval 4-5 helyen beszúrjuk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük, pároljuk.
  5. A sós, olajos, kurkumás lobogó, forró vízben kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
  6. Tálaláskor a húshoz májat és szószt is szedünk, majd tésztát, és díszítjük az ananászkockákkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5228
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

Aki gondolja, a combról vegye le a bőrét, sokan nem szeretik. Szerintem, viszont szaftosabbá tette. Próbáljátok ki ezekkel a hozzávalókkal az ételt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lecsós-kínai csirkecomb
Éva-Anyóca 350 recept

Friss csirkemájat és combot tudtam venni. A spájzban ott állt a tészta. Kínai fűszereim voltak. A gyümölcsökből konzervek szintjén is bespájzolok, mivel nagyon szeretjük a kínait. Egy-két fűszer változtatásával, lecsó hozzáadásával elkészítettem. Saját maga adja a szaftját. A húsok átvették az összes fűszer és hozzáadott ízesítő ízét, és nagyon finomra sikerült,. Bár a lecsótól tartottam, de megvolt a kínai fűszerekkel együtt, sőt! A szafthoz kifejezetten finom volt a tészta, és illett is. Már kipróbáltam a speckós kínai tésztát, de nem nagy mennyiségben, mert első látásra nem szimpatizáltak vele a családban. De egyszer eljön annak is az ideje. Mindenesetre annyira jó volt látni az üres tálakat. Ezzel a kínais ízzel mindig sikert aratok.

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek