Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós-kínai csirkecomb

Lecsós-kínai csirkecomb
Lecsós-kínai csirkecomb
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss csirkemájat és combot tudtam venni. A spájzban ott állt a tészta. Kínai fűszereim voltak. A gyümölcsökből konzervek szintjén is bespájzolok, mivel nagyon szeretjük a kínait. Egy-két fűszer változtatásával, lecsó hozzáadásával elkészítettem. Saját maga adja a szaftját. A húsok átvették az összes fűszer és hozzáadott ízesítő ízét, és nagyon finomra sikerült,. Bár a lecsótól tartottam, de megvolt a kínai fűszerekkel együtt, sőt!
A szafthoz kifejezetten finom volt a tészta, és illett is. Már kipróbáltam a speckós kínai tésztát, de nem nagy mennyiségben, mert első látásra nem szimpatizáltak vele a családban. De egyszer eljön annak is az ideje. Mindenesetre annyira jó volt látni az üres tálakat. Ezzel a kínais ízzel mindig sikert aratok.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Aki gondolja, a combról vegye le a bőrét, sokan nem szeretik. Szerintem, viszont szaftosabbá tette. Próbáljátok ki ezekkel a hozzávalókkal az ételt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőzacskóba beletesszük a húst, az ananászt és a májat.
  2. A lecsót, a paradicsomlevet, a szójaszószokat, a fűszereket, a mézkaramellt és az őrölt borsot is belehelyezzük, majd jól átmozgatjuk,miután a zacskó száját bezártuk. Majd amikor elkeveredett, a záróműanyaggal ténylegesen bezárjuk.
  3. Tepsibe tesszük, és a tetejét fogpiszkálóval 4-5 helyen beszúrjuk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük, pároljuk.
  5. A sós, olajos, kurkumás lobogó, forró vízben kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
  6. Tálaláskor a húshoz májat és szószt is szedünk, majd tésztát, és díszítjük az ananászkockákkal.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 023
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ananászos-kínai csirkecomb és -máj, lecsós-ananászos kínai csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-12-01 10:36

Kedves Bogi! Remélem, hogy a kíváncsiság után tovább lépsz, és elmész ebbe a csoda boltba,Ázsia Bt.,Vámház krt.1-3. ,azt hiszem a címe, de ha házhoz rendelnél, akkor , van internetes címük is, azt pontosan Mrs.Smith adta meg. Tök jó dolgok vannak, ét és tej és fehér csokipasztilla, süthetőek, meg aszalt paradicsom,mogyoróolaj,szezámolaj,vöröslencse,fenyőmag,csillagánizs,bulgur,kínai ötfűszerkeverék,garam masala, ..... .rengeteg dolog,még az a spéci kínai üvegtészta is:Ázsiai MIE tészta,pld.,vagy wok fűszerek,sanghaji,meg szecsuáni, meg ami szem szájnak ingere. annyi, hogy szerintem érdemes egy személyes látogatást tenni, na persze, felvértezve egy kisebb készpénz mennyiséggel, de ha valaki megszereti, és azért vannak ott olyan fűszerek, amiből nem kell havonta vásárolni, esetleg félévente, évente,akkor miért ne tennéd meg? Jó próbálkozást. :-)))Szép napot! Eddig ugyan nagyon hideg szél fújt, de most valami hódara féle esik, lesz ebből még ma sima hó is.De , itt van december elseje.Mindjárt karácsony, és aztán itt az év vége is,hihetetlen gyorsan. Jó főzést-sütést,szép napot, jó ünnepvárást!! Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-11-30 20:57

Kedves Bogi Bossné! Hát, az úgy volt........szóval rákattantam a kínai szószokra, azaz a világos meg sötét.A barátnőm,aki férjével és gyerekeivel Bpesten él, ő mondta, hogy ott szokott venni egy spéci boltban, olaszos fűszereket, meg arabokat, meg kínait,és ha felírom, hogy mik kellenének nekem, hozna.Felírtam, hogy a a sok-sok receptben milyen csodafűszerek ,olaj, meg egyéb csoda dolog van, és ő megnézte, mennyi mennyiségnek mi az ára ott, és én mondtam, mennyi nálunk, illetve, hogy itt nem is lehet kapni. Aztán ebből jött ki a sok-sok olaj, kuszkusz, meg fűszerek,stb....A bolt címét azt az interneteset: Mrs Smith adta meg nekem. A két curry: COLOMBO CURRY - chili,mustármag,fokhagyma,kurkuma,koriander, MADRAS CURRY-koriander,kurkuma,chili,mustármag,római kömény, lepkeszegmag,fokhagyma,só,édeskömény Szóval ezek a curryk, ezeket tartalmazzák.Ezen kívül van még vagy legalább 15 féle, amit látott nagy hirtelen a barátnőm.Lehet, egyszer felmegyek ebbe a boltba, és saját szememmel is szétnézek.Remélem, valamit tudtam segíteni.:-)) Szép estét, holnapra szép napot! Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-11-30 22:00

Köszi Éva!Csak kíváncsi voltam.Én sem gyakran jutok elilyen helyekre,de ha igen akkor biztos jól körül nézek majd.Jó éjszakát!Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-11-30 18:27

Szia Éva Anyóca!
Nem ismerem ezt a kétféle curryt mondj róla valamit.Puszi.Bogi Bossné

1116
szárnyas fűszerkeverék 30 g
csirkemáj 50 dkg
csirke felsőcomb 6 db
szójaszósz 4 ek
szójaszósz 2 ek
lecsó 400 g
paradicsomlé 400 ml
mézkaramell 2 ek
ananászkonzerv 20 dkg
madras curry 2 teáskanál
négyszínű bors 1 kk
tészta 50 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
kurkuma 2 tk
ananászkonzerv 5 dkg