r
Nosalty Logó

Lecsós sertésszelet rizzsel

szakácstündi
Lecsós sertésszelet rizzsel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A lecsóhoz

A rizshez

838
Kalória
46.3g
Fehérje
97.7g
Szénhidrát
29.4g
Zsír
664.7g
Víz
106.7g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
17g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A lecsóhoz

A rizshez

Összesen 838 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A lecsóhoz

A rizshez

Összesen 5034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A lecsóhoz

A rizshez

Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    664.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    1346 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    8502 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 838 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5778.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    3442 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    586.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    3988 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    1038 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1615 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1439 micro
  • β-karotin
    8075 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    51011 micro
  • Lut-zea
    4868 micro
Összesen 5034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    953 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, és olajban megsütjük mindkét oldalát.
  2. A vöröshagymát és paprikát félkarikára, a paradicsomot kockára vágjuk. A visszamaradt olajban a vöröshagymát elkezdjük pirítani, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzátesszük a paprikát, később a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és mikor megfőtt, hozzákeverjük a paradicsompürét, s összeforraljuk.
  3. A rizst hagyományos módon elkészítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 10 p

Egyszerű és egészséges finomság. A család egyik kedvence. Akkor jó elkészíteni, ha van friss paradicsom és paprika.

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek