r
Nosalty Logó

Lecsós borjúmáj gombával és krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Lecsós borjúmáj gombával és krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    14694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    75 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14631 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 576 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    29387 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    150 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29263 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1321 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2181 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    479 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát és a gombát felszeleteljük, a fokhagymát aprítjuk, a paprikát, paradicsomot daraboljuk.
  3. A krumplit kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük.
  4. Egy serpenyőben zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat, majd a paprikát, a gombát és a paradicsomot. Megszórjuk borssal és paprikával, ráöntjük a vörösbort.
  5. Hozzáadjuk a megfőtt krumplit, összekeverjük, megsózzuk.
  6. Tálalunk. Szedünk a tányérra az ételből, s rakunk rá szeletelt paprikát és paradicsomot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1135
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lecsós borjúmáj gombával és krumplival
Hobbychef 738 recept

Sikerült megint nagyon kedvező áron borjúmájat kapnom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?