Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamáj tokaji mártással

Libamáj tokaji mártással
Libamáj tokaji mártással
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem saját recept sajnos, de mintha csak nekem találták volna ki;  és az "Igét" terjeszteni kell! Pikáns, egyszerű, elronthatatlan, na és persze a lényeg, a libamáj! Nyilván nem túl pénztárcabarát, de Karácsonykor nem sajnálom a Családtól és magamtól sem ezt a finomságot,  minden évben elkészítem. A májat kifejezetten nem kedvelő Szeretteim is két pofira ették! (Persze, aki ismeri, tudja, hogy ez nem olyan fajta máj.:) ) Igazi karácsonyi hangulatelem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki kedveli a különlegesebb ízeket vagy alkohollal bolondított fogásokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megmossuk, szépen óvatosan vékony (de nem túl vékony) szeletekre vágjuk, vigyázunk, hogy ne törjön szét, sózzuk, borsozzuk kissé, és mindkét oldalát megszórjuk liszttel.
  2. A gyümölcsöket és a hagymát ízlés szerint felvágjuk, nem túl apróra, legyen látványos a végeredmény.:)
  3. Néhány dkg vajat felhevítünk, a máj mindkét oldalát megsütjük, ennek alig kell pár perc, így kívül szép piros lesz, belül lágy és krémes.
  4. A megmaradt vajban megpirítjuk a szőlőt (nagy szemű), almát, pórét, majd mikor puha minden, nyakon öntjük az illatos tokajival, és addig főzzük tovább, míg szép sűrű nem lesz.
  5. Pirítóssal szoktam tálalni, mint a képen is látszik,  kenyérke, máj, szósz!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 504
elküldve: 4
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Császár Zsófia

Mióta szakács: 2012.09.24.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fehérboros máj, libamáj gyümölcsökkel, szőlős-almás libamáj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

315
libamáj 80 dkg
édes fehérbor 3 dl
szőlő 20 dkg
alma 0.5 db
póréhagyma 5 dkg
finomliszt 0.5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg