Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás-boros csirkemáj

Póréhagymás-boros csirkemáj
Póréhagymás-boros csirkemáj
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első csirkemájas receptje áll itt. A neten bukkantam rá hosszas kutakodás után. Valami különlegeset akartam a csirkemájból, hogy végre ne rántva vagy resztelve együk, mint ahogy azt a legtöbb családban, így nálunk is szokás. Nagyon szeretem azokat a klasszikus ízeket is, de ez a recept jobban beindította a fantáziámat. A konyakot én kihagytam, mert sokszor szkeptikus vagyok az alkoholt tartalmazó ételekkel szemben, és úgy éreztem, a bor egyelőre elég lesz. Nem is hiányzott a konyak. Ebből a főztömből sem maradt túl sok maradék. Pedig titkon reméltem.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Főtt burgonyával nagyon finom. Hozzá esetleg savanyúságot is adhatunk, mert elég nehéz az étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat alaposan átnézzük, lehártyázzuk, felezzük, leöblítjük, lecsöpögtetjük, és borsozzuk.
  2. A póréhagymát egészen vékonyra felkarikázzuk, a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, a paradicsomot feldaraboljuk.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt vagy helyette olajat hevítünk. Elsőként a szalonnát pirítjuk meg, majd a szeleteket kivesszük a zsírból, és félretesszük későbbre. A lángot takarékra vesszük, a póréhagymakarikákat rádobjuk a zsírra/olajra, majd finoman sózva üvegesre pároljuk. Pár pillanat múlva hozzáadjuk a paradicsomot, ráöntjük a bort és ugyanannyi vizet.
  4. Hozzáadjuk a májat, fűszerezzük a majoránnával és a rozmaringgal, és ezek után lassú tűzön pároljuk. Fontos, hogy a levét kieressze a máj, mivel így sűrű szaftot kaphatunk. Később hozzáöntjük a konyakot, de ez a lépés ki is maradhat. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
  5. Savanyúval és főtt burgonyával tálaljuk. A szalonnaszeleteket is feltálaljuk mellé.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 950
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

póréhagymás máj, csirkemáj hagymával, boros csirkemáj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2011-11-20 12:56

:D köszi! teljesen abban voltam, hogy majd marad másnapra legalább 2 adag, de ehhez képest elég nehezen osztoztunk meg rajta :) szóval nálunk nyerő volt a dolog ;)

503
csirkemáj 50 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
libazsír 1 ek
póréhagyma 1 db
paradicsom 1 db
sűrített paradicsom 1 ek
félszáraz fehérbor 0.5 dl
konyak 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint