Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac paella

Lazac paella
Lazac paella
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi valenciai paella elkészítéséhez néha sok olyan ritkaság kell, ami egyébként valójában csak frissen jó. Ezekhez nem mindig és nem mindenki jut hozzá. Olyankor kerül ez az asztalra.
Gyors és különleges.

hozzávalók / 4 adag

A paellához

A tálaláshoz

  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)

ajánlat

Èlettani hatása: közepesen savasít.
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát.
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk 2 percig, majd keverjük el benne a paradicsompürét.
  3. Tegyük bele a rizst. Keverjük el a paradicsmos hagymával, annyira, hogy a rizst mindenhol egyenletesen bevonja. Pirítsuk közepes lángon 3-4 percig, amíg a rizs jól átforrósodik! Erre mindenképp figyeljünk!
  4. Öntsük fel dupla annyi vízzel, amennyi a rizs volt. Ehhez csak tegyük a rizst bögrébe, miután kimértük, nézzük meg mennyi lesz így, majd ennek megfelelően adjunk hozzá dupla annyi bögre vizet, plusz még egy deci ráadást. Használhatjuk a rák vizét is, ha üveges rákot veszünk. Ekkor csak öntsük fel ezzel, és ha kell, a maradékot pótoljuk vízzel. Ebben az esetben majd ügyeljünk a sózásra, mert a rák leve eleve kicsit sós.
  5. Dobáljuk bele a darabokra tépkedett lazacot vagy csirkét, a felszeletelt gombát, borsót, mazsolát, mandulát, rákot, sáfrányt, sózzuk, majd fedjük le, és közepes lángon keverés nélkül hagyjuk párolódni.
  6. Kb. 20 perc után ellenőrizzük. Ha már alig látjuk a levét, vegyük vissza kicsit a hőfokot, majd pároljuk lefedve újabb 5 percig. Ekkor adhatjuk hozzá a citromlevet. (Én karikára vágott citromot szoktam a rizsbe nyomkodni, majd kiveszem, hogy a citromhéjtól ne legyen keserű.)
  7. Keverjük meg, és ha már csak egy kevés nedvesség van alatta, vagy egyáltalán nincs, húzzuk félre, fedjük le. Hagyjuk még duzzadni a szemeket.
  8. Hintsük meg frissen őrölt borssal, friss petrezselyemmel, és még forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 644
elküldve: 1
receptkönyvben: 227
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazacos-rizses egytálétel, lazacos-garnélás-rizses egytál, lazacos-gombás-zöldborsós-rizses egytál

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mildike6
mildike6 / mildike6 Wed, 2012-01-25 11:26

Szia Eszter!

Szeretném megkérdezni, hogy milyen rizst ajánlasz, miből készítsem? Nálam az alap felszerelés kimerül a jázmin, barna és a hagyományos rizsnél, de szívesen vásárolok újat, ha megmodod milyet és hol kapok.
Előre is köszönöm!
Ildi

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2012-01-25 20:09

Szia Ildi, több válaztásod van. Vagy hagyományos rizzsel csinálod, vagy majd egyszer, ha látsz valahol, akkor vegyél hozzá rizottó rizst. Az egyik fajtát "Arborio"-nak hívják, az a leggyakoribb.
Mindkettővel finom lesz! :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-12-19 12:23

Ez nagyon izgalmas, és nem kell annyi ideig várni,hm....jó lesz,próba is lesz.:-))Köszi!Szép napot!Éva-Anyóca

556
lazac 200 g
garnéla 200 g
rizs 250 g
gomba 3 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
zöldborsó 20 dkg
mazsola 1 marék
mandula 10 dkg
sűrített paradicsom 1 ek
citromlé 1 citromból nyert
sáfrány 1 csipet
0.5 tk
bors 0 ízlés szerint