adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paellához
-
50g lazac64 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
63g rizs224 kcal
-
24g gomba5 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
6g mazsola16 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
3 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
1g só0 kcal
A tálaláshoz
-
0g bors0 kcal
Összesen
556
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paellához
-
200g lazac254 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
96g gomba20 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
13 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
4g só0 kcal
A tálaláshoz
-
0g bors0 kcal
Összesen
2221
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paellához
-
15.3g lazac19 kcal
-
15.3g garnéla11 kcal
-
19.2g rizs69 kcal
-
7.4g gomba2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
15.3g zöldborsó12 kcal
-
1.7g mazsola5 kcal
-
7.7g mandula45 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
3.1g citromlé1 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0.3g só0 kcal
A tálaláshoz
-
0g bors0 kcal
Összesen
171
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1512.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 197.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 1242 micro
Összesen
556
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6049.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 532 mg
-
Foszfor 2116 mg
-
Nátrium 2697 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.8 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 791.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 881 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 859 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 1048 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 4968 micro
Összesen
2221
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 353 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A paellához
-
200 g garnéla
-
250 g rizs
-
3 közepes db gomba
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 citromból nyert citromlé
-
0.5 tk só
A tálaláshoz
Elkészítés
A paellához
- Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát.
- Adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk 2 percig, majd keverjük el benne a paradicsompürét.
- Tegyük bele a rizst. Keverjük el a paradicsmos hagymával, annyira, hogy a rizst mindenhol egyenletesen bevonja. Pirítsuk közepes lángon3-4 percig, amíg a rizs jól átforrósodik! Erre mindenképp figyeljünk!
- Öntsük fel dupla annyi vízzel, amennyi a rizs volt. Ehhez csak tegyük a rizst bögrébe, miután kimértük, nézzük meg mennyi lesz így, majd ennek megfelelően adjunk hozzá dupla annyi bögre vizet, plusz még egy deci ráadást.Használhatjuk a rák vizét is, ha üveges rákot veszünk. Ekkor csak öntsük fel ezzel, és ha kell, a maradékot pótoljuk vízzel. Ebben az esetben majd ügyeljünk a sózásra, mert a rák leve eleve kicsit sós.
- Dobáljuk bele a darabokra tépkedett lazacot vagy csirkét, afelszeletelt gombát, borsót, mazsolát, mandulát, rákot, sáfrányt, sózzuk, majd fedjük le, és közepes lángon keverés nélkül hagyjuk párolódni.
- Kb. 20 perc után ellenőrizzük. Ha már alig látjuk a levét, vegyük vissza kicsit a hőfokot, majd pároljuk lefedve újabb 5 percig. Ekkor adhatjuk hozzá a citromlevet. (Én karikára vágott citromot szoktam a rizsbe nyomkodni, majd kiveszem, hogy a citromhéjtól ne legyen keserű.)
- Keverjük meg, és ha már csak egy kevés nedvesség van alatta, vagy egyáltalán nincs, húzzuk félre, fedjük le. Hagyjuk még duzzadni a szemeket.
- Hintsük meg frissen őrölt borssal, friss petrezselyemmel, és még forrón tálaljuk.
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 22507
- Feltöltés dátuma: 2009. december 18.
Ajánló
Èlettani hatása: közepesen savasít. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
Az igazi valenciai paella elkészítéséhez néha sok olyan ritkaság kell, ami egyébként valójában csak frissen jó. Ezekhez nem mindig és nem mindenki jut hozzá. Olyankor kerül ez az asztalra. Gyors és különleges.