r
Nosalty Logó

Lazac paella

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
P.
Lazac paella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paellához

A tálaláshoz

Összesen 556 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paellához

A tálaláshoz

Összesen 2221 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paellához

A tálaláshoz

Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 556 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6049.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    2697 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    881 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    859 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    4968 micro
Összesen 2221 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    353 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A paellához

A tálaláshoz

  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés

A paellához

  1. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát.
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk 2 percig, majd keverjük el benne a paradicsompürét.
  3. Tegyük bele a rizst. Keverjük el a paradicsmos hagymával, annyira, hogy a rizst mindenhol egyenletesen bevonja. Pirítsuk közepes lángon3-4 percig, amíg a rizs jól átforrósodik! Erre mindenképp figyeljünk!
  4. Öntsük fel dupla annyi vízzel, amennyi a rizs volt. Ehhez csak tegyük a rizst bögrébe, miután kimértük, nézzük meg mennyi lesz így, majd ennek megfelelően adjunk hozzá dupla annyi bögre vizet, plusz még egy deci ráadást.Használhatjuk a rák vizét is, ha üveges rákot veszünk. Ekkor csak öntsük fel ezzel, és ha kell, a maradékot pótoljuk vízzel. Ebben az esetben majd ügyeljünk a sózásra, mert a rák leve eleve kicsit sós.
  5. Dobáljuk bele a darabokra tépkedett lazacot vagy csirkét, afelszeletelt gombát, borsót, mazsolát, mandulát, rákot, sáfrányt, sózzuk, majd fedjük le, és közepes lángon keverés nélkül hagyjuk párolódni.
  6. Kb. 20 perc után ellenőrizzük. Ha már alig látjuk a levét, vegyük vissza kicsit a hőfokot, majd pároljuk lefedve újabb 5 percig. Ekkor adhatjuk hozzá a citromlevet. (Én karikára vágott citromot szoktam a rizsbe nyomkodni, majd kiveszem, hogy a citromhéjtól ne legyen keserű.)
  7. Keverjük meg, és ha már csak egy kevés nedvesség van alatta, vagy egyáltalán nincs, húzzuk félre, fedjük le. Hagyjuk még duzzadni a szemeket.
  8. Hintsük meg frissen őrölt borssal, friss petrezselyemmel, és még forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 22507
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 18.

Ajánló

Èlettani hatása: közepesen savasít. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az igazi valenciai paella elkészítéséhez néha sok olyan ritkaság kell, ami egyébként valójában csak frissen jó. Ezekhez nem mindig és nem mindenki jut hozzá. Olyankor kerül ez az asztalra. Gyors és különleges.

Hozzávalók

A paellához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...