Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac kaprosan zöld salátával

Lazac kaprosan zöld salátával
Lazac kaprosan zöld salátával
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány évvel ezelőtt meglátogattuk Svédországban élő barátnőmet, és eltöltöttünk ott néhány nagyon kellemes, felejthetetlen napot. A svédek a konyhában eltöltött időt igyekszenek a minimálisra korlátozni, ezért általában gyors, de kitűnő ételeket készítenek. A lazac is ilyen volt, ami azóta a családunk kedvence lett. Kicsit drága ugyan, de megéri kipróbálni, isteni finom.

hozzávalók / 2 adag

A lazachoz

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacfilé bőrét lefejtjük (nagyon könnyel lejön egy kés segítségével).
  2. Megsózzuk, borsot őrölünk rá. A tejfölbe belekeverjük a felaprított kaprot, zúzott fokhagymát és ezt rákenjük a lazac tetejére, amit beleteszünk egy hőálló tálba, olívaolajat öntünk alá, és előmelegített sütőben készre sütjük. Nem szabad kiszárítani a halat.
  3. Amíg sül a hal, a kockára vágott burgonyát megpároljuk és elkészítjük a salátát.
  4. A salátához bármilyen vegyes zöldsalátát használhatunk ízlés szerint, teszünk még mellé kockára vágott paradicsomat, vagy koktélparadicsomot. Így a színek harmóniája is megfelelő lesz. A salátát meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel.
  5. A salátát a hal mellé halmozva tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 228
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vzsike

Mióta szakács: 2012.02.20.
3 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

kapros lazacfilé, lazacfilé salátával, lazac tejfölösen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
lazac 30 dkg
tejföl 2 dl
kapor 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
salátakeverék 200 g
rukkola 2 dkg
koktélparadicsom 8 db
olívaolaj 1 ek
balzsamecet 1 teáskanál
burgonya 2 közepes db