Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis lazac burgonyaágyon bormártással

Cukkinis lazac burgonyaágyon bormártással
Cukkinis lazac burgonyaágyon bormártással
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ölembe pottyant egy kis lazac, hát mit kezdjek vele. Ez lett belőle.

hozzávalók / 2 adag

A lazachoz és a körethez

A bormártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a krumplipürét. A krumplikat feltesszük sós vízben puhulni. Miután megpuhult, leszűrjük, és hozzátesszük a margarint, tejfölt. Ízesíthetjük még szerecsendióval is.
  2. A cukkinit karikákra vágjuk, grill fűszerkeverékkel ízesítjük, majd olívaolajon meggrillezzük.
  3. Következik a bormártás. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a bort, nehogy lekapjon. A végén beletesszük a tejfölt, és ízesítjük sóval és borssal.
  4. A lazacszeleteket már előre bepácoltuk (só, bors, citrom leve). Olívaolajon megsütjük. Kevés idő kell neki, 3-3 perc alatt kész is van mindkét oldala. Max. megpiríthatjuk a külsejét, de ne sokáig, nehogy kiszáradjon.
  5. A tálalásnál először egy burgonyahalmot készítünk, melyre rámennek a grillezett cukkiniszeletek, majd egy szelet lazac, és végül rácsurgatjuk a bormártást.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 831
elküldve: 7
receptkönyvben: 128
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Thris

Mióta szakács: 2010.02.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazac krumplipürével és grillezett cukkinivel, cukkinis-burgonyás lazac, lazac bormártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1490
lazac 60 dkg
burgonya 1 kg
cukkini 1 db
tejföl 2 ek
margarin 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hal fűszerkeverék 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 1 teáskanál
margarin 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
fehérbor 1 dl
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint