r
Nosalty Logó

Rozmaringos-zsályás bárányborda

NS
Rozmaringos-zsályás bárányborda
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

968
Kalória
25.8g
Fehérje
9.2g
Szénhidrát
92.7g
Zsír
143.6g
Víz
118.2g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 968 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    370.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    574.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 3873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

  1. A báránybordákat besózzuk, megborsozzuk, és berakjuk egy tálba, hozzáadjuk a kakukkfüvet, 5 rozmaringágat (megtépkedve), és 5 zsályalevelet (szintén megtépkedve), a fokhagyma felét és a vöröshagymát,a citrom levét.Leöntjük olívaolajjal (kb1-1,5 dl-el), hogy pácolódni tudjon. Berakjuk a hűtőbe lefóliázva és ott hagyjuk 1-2 órán át.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 °C fokra (légkeveréses 140°C) és előkészítünk egy tepsit.
  3. Egy grillserpenyőt felmelegítünk, majd amikor forró, megsütögetjük a báránybordákat mindkét oldalukon kb. 2-2 percig, a hagymakarikákat is melléjük dobálva, és amikor kész, belerakjuk a tepsibe őket.
  4. A báránybordák tetejére szórjuk a maradék fűszereket szintén egy kicsit megtépkedve - hogy az illóolajtartalmuk előjöjjön-, a maradék fokhagymát, és azt a vöröshagymát, amit a serpenyőben 1-2 percig sütögettünk a báránybordák mellet. Két-három evőkanálnyi olívaolajjal meglocsoljuk az egészet, és a sütőbe toljuk 8 percre.
  5. Amikor kész, tálaljuk. Adhatunk hozzá egészben sült burgonyát, salátát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Szerencsénkre leértékelés volt az egyik nagyáruházban bárányborda téren, s remek új-zélandi bárányhusihoz jutottunk. Ezt mindenképpen meg kellett csinálnunk! De láttuk, nem csak mi vágytunk a héten bárányhúsra! :)

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.