Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne - Makka kollégiumi verziója

Lasagne - Makka kollégiumi verziója
Lasagne - Makka kollégiumi verziója
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor kollégista lettem hamar rájöttem, hogy se a sajtos tejfölös tészta, se félkész zacskós kaják nem tartoznak a kedvenceim közé. Egyszer a lakótársaimmal együtt leültünk, hogy keressünk valami finom receptet, csináljuk meg, és együnk végre egy jót.  Nem sokáig keresgéltünk, mivel egy lasagne-nak a képe igazán megfogott minket. Olvasgattuk mi kell hozzá: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, parmezán, sárgarépa, fehérrépa, zeller stb... Ilyesmi nem hogy nem volt található a szegényes készleteink között, de még használni se nagyon használtuk őket soha az életben, és igencsak idegenkedtünk tőle. Így a húsos részt elvittük magyaros vonalba, és határozottan jó lett! Akkora sikere lett, hogy egy idő után rendszeresen elkészítettük, és egyre több "szomszéd" járult hozzá az alapanyagokhoz, hogy többet csináljunk, mert ők is enni szerettek volna belőle. Hamar eljutottunk a gáztepsi méretig. És még annyit el kell mondjak, hogy két olasz cserediák is megkóstolta, és nagyon ízlett nekik. Igaz-mondták, hogy ez nem igazán lasagne, de attól még isteni finom. Ennél nagyobb dícséret nem is kellett!

hozzávalók / 4 adag

A lasagne-hoz

A húsos részhez

A besamellhez

ajánlat

Bármilyen más fűszerrel elkészíthetjük: pl hagyomány olaszos vonallal (bazsalikom, rozmaring), de én próbáltam kicsi fahéjjal is, ezzel elvíve arab világba, úgy is isteni volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amint megérezzük az illatát 2-3 ek vizet tegyünk rá, nehogy megégjen. Pár keverés után adjuk hozzá a húst, amit a fakanál élével igyekezzünk minél morzsalékosabbá tenni.
  2. Amíg a hús kifehéredik, hámozzuk és kockázzuk fel a paradicsomot és a gombát. Ha a hús kifehéredett, adjuk hozzá mindkettőt és pároljuk addig, amíg meg nem puhulnak.
  3. Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és ízlés szerint fűszerezzük. Természetesen lehet más fűszereket is használni (bazsalikom, rozmaring stb).
  4. Ha kész a húsos rész, csináljuk meg a besamellt. A vajat olvasszuk fel, és adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk zsemleszínűre, ha kész, adjuk hozzá a tejet, majd kézi habverővel folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Amíg sűrűsödik sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá szerecsendiót ízlés szerint.
  5. Egy magasfalú tepsit vagy jénait vajazzunk ki, az aljára tegyünk egy sor száraztésztát és a besamell negyedét, arra a húsos részt, majd megint tészta. Ezt még kétszer ismételjük meg. A harmadik tésztarétegre már csak besamellt öntünk és rászórjuk a reszelt sajtot.
  6. Sütőben készre sütjük.
     
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 540
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Makka

Mióta szakács: 2011.09.11.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lasagne, húsos lasagne, olasz rakott tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lisafuredi
lisafuredi Sat, 2017-09-09 22:04

Sokadszorra készítem .... ennél egyszerűbb és finomabb receptet még nem találtam , de már nem is keresek :)

Makka
Makka / Makka Mon, 2017-09-11 19:13

Örülök, hogy ízlik :) Én is sokat csinálom a mai napig, pedig rég elmúltak a koleszos idők :)

Dyke79
Dyke79 Tue, 2012-01-10 10:38

Már a sütőben van, alig várom, hogy kész legyen! :)

1034
lasagne tészta 25 dkg
sajt 20 dkg
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
darált pulykahús 0.5 kg
gomba 20 dkg
sűrített paradicsom 140 g
paradicsom 2 db
napraforgó olaj 2 ek
víz 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 1 l
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint