r
Nosalty Logó

Lasagne - Makka kollégiumi verziója

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne - Makka kollégiumi verziója
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A húsos részhez

A besamellhez

Összesen 1038 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A húsos részhez

A besamellhez

Összesen 4153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A húsos részhez

A besamellhez

Összesen 145 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11354 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1038 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.8 g

Zsír

  • Összesen
    200.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8437 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    2704 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2603 mg
  • Nátrium
    2297 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1645 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1436 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    2399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45416 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 4153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1585 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A húsos részhez

A besamellhez

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A hagymát apróra felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amint megérezzük az illatát 2-3 ek vizet tegyünk rá, nehogy megégjen. Pár keverés után adjuk hozzá a húst, amit a fakanál élével igyekezzünk minél morzsalékosabbá tenni.
  2. Amíg a hús kifehéredik, hámozzuk és kockázzuk fel a paradicsomot és a gombát. Ha a hús kifehéredett, adjuk hozzá mindkettőt és pároljuk addig, amíg meg nem puhulnak.
  3. Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és ízlés szerint fűszerezzük. Természetesen lehet más fűszereket is használni (bazsalikom, rozmaring stb).
  4. Ha kész a húsos rész, csináljuk meg a besamellt. A vajat olvasszuk fel, és adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk zsemleszínűre, ha kész, adjuk hozzá a tejet, majd kézi habverővel folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Amíg sűrűsödik sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá szerecsendiót ízlés szerint.
  5. Egy magasfalú tepsit vagy jénait vajazzunk ki, az aljára tegyünk egy sor száraztésztát és a besamell negyedét, arra a húsos részt, majd megint tészta. Ezt még kétszer ismételjük meg. A harmadik tésztarétegre már csak besamellt öntünk és rászórjuk a reszelt sajtot.
  6. Sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6638
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Ajánló

Bármilyen más fűszerrel elkészíthetjük: pl hagyomány olaszos vonallal (bazsalikom, rozmaring), de én próbáltam kicsi fahéjjal is, ezzel elvíve arab világba, úgy is isteni volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor kollégista lettem hamar rájöttem, hogy se a sajtos tejfölös tészta, se félkész zacskós kaják nem tartoznak a kedvenceim közé. Egyszer a lakótársaimmal együtt leültünk, hogy keressünk valami finom receptet, csináljuk meg, és együnk végre egy jót.  Nem sokáig keresgéltünk, mivel egy lasagne-nak a képe igazán megfogott minket. Olvasgattuk mi kell hozzá: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, parmezán, sárgarépa, fehérrépa, zeller stb... Ilyesmi nem hogy nem volt található a szegényes készleteink között, de még használni se nagyon használtuk őket soha az életben, és igencsak idegenkedtünk tőle. Így a húsos részt elvittük magyaros vonalba, és határozottan jó lett! Akkora sikere lett, hogy egy idő után rendszeresen elkészítettük, és egyre több "szomszéd" járult hozzá az alapanyagokhoz, hogy többet csináljunk, mert ők is enni szerettek volna belőle. Hamar eljutottunk a gáztepsi méretig. És még annyit el kell mondjak, hogy két olasz cserediák is megkóstolta, és nagyon ízlett nekik. Igaz-mondták, hogy ez nem igazán lasagne, de attól még isteni finom. Ennél nagyobb dícséret nem is kellett!

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A húsos részhez

A besamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...