r
Nosalty Logó

Lasagne Helena konyhájából

helena26
Lasagne Helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A Lasagnehez

A fehér mártáshoz

A tésztához

941
Kalória
55.5g
Fehérje
112.2g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
199.8g
Víz
244.5g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
14.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A Lasagnehez

A fehér mártáshoz

A tésztához

Összesen 941 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A Lasagnehez

A fehér mártáshoz

A tésztához

Összesen 3760 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A Lasagnehez

A fehér mártáshoz

A tésztához

Összesen 190 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 941 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6360.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    1438 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2643 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    448.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    799.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    790 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1292 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 3760 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2020 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A Lasagnehez

  1. Olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük, majd felöntjük a felhigított paradicsompürével, sózzuk, fűszerezzük és puhára pároljuk a húst.
  3. Elkészítjük a tésztát, kinyújtjuk, felvágjuk megfelelő darabokra.
  4. Elkészítjük a fehér mártást. Kevés olajon a lisztből rántást készítünk, felöntjük a tejjel, ízesítjük, besűrítjük.
  5. Kivajazott jénai edénybe 1 réteg tésztát, húst, mártást teszünk. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejére mártást teszünk.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Megszórjuk még forrón reszelt sajttal, hogy ráolvadjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amikor először készítettem, a tészta főzésnél összetapadt. El voltam keseredve, azt hittem, hogy dobhatom az egészet a szemétbe. Kínlódtam vele, míg sikerült úgy-ahogy szétszedni, de a végeredményért megérte. A  végén egész jól nézett ki, de az íze nagyon finom lett. Ekkor megfogadtam, hogy a tésztát is magam fogom készíteni. A friss tésztát viszont nem kell kifőzni. Ahogy összegyúrjuk, felvágjuk megfelelő darabokra már tehetjük is a kivajazott tepsibe, és tehetjük a tölteléket, tésztát...

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek