r
Nosalty Logó

Fehér lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Fehér lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

az alapléhez

Összesen 619 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

az alapléhez

Összesen 3706 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

az alapléhez

Összesen 181 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 619 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.5 g

Zsír

  • Összesen
    223.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7858.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1815 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2964 mg
  • Nátrium
    2355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    895 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2529 micro
Összesen 3706 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

az alapléhez

Elkészítés

a tésztához

  1. Először elkészítjük az alaplét. A csirkét feldaraboljuk, egy fazékban felrakjuk főni annyi hideg vízben, hogy éppen csak ellepje. Rakjuk bele a petrezselymet, durvára vágva. Miután felforrt, kis lángon főzzük 2 órát.
  2. A húst kiszedjük egy tányérra, a lét leszűrjük (én gézzel bélelt tésztaszűrőt használtam, hogy ne legyen zavaros), és most sózzuk, borsozzuk. Mikor a hús kicsit lehűlt, leszedjük a csontról.
  3. Egy kicsi tepsit kikenünk vajjal, belerakunk egy sor tésztát, megszórjuk mindkétféle reszelt sajttal. Hússal folytatjuk a rétegezést, végül meglocsoljuk egy merőkanálnyi lével. Addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetején sajt legyen.
  4. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  5. Leveses tányérban egy merőkanálnyi lével meg finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3571
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Ajánló

A mellet kicsontoztam, és a húst egy másik recepthez fogom elhasználni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tél kellős közepén főzős műsort nézve láttam ennek az ételnek az elkészítését. Aztán el is felejtettem. Évi néni a napokban töltött fel egy lasagne csodát, és akkor nekem is eszembe jutott ez az érdekesség. A család, amikor kezdtem részletezni, hogy mi ez, csak hüledezve nézett rám.

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

az alapléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?