r
Nosalty Logó

Lasagne con penne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne con penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A világos mártáshoz

A paradicsommártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A világos mártáshoz

A paradicsommártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A világos mártáshoz

A paradicsommártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 72 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18882 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    304.2 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13834.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    543 mg
  • Kálcium
    3506 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    4285 mg
  • Nátrium
    4634 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    6497.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1970 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1448 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4879 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    151057 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 5563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1954 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A világos mártáshoz

A paradicsommártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A világos mártáshoz az apróra vágott hagymát, fokhagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, és tovább pirítjuk.
  2. Pár perc elteltével hozzáadjuk a tejszínnel, tejjel elkevert levesport, fűszerezzük, és pár percig főzzük. Ha felforrt, félretesszük.
  3. A paradicsommártáshoz a húst az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a ketchupot, fűszerezzük, és jól kiforraljuk. Ha megvan, akkor ezt is félretesszük.
  4. Kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot, és kikenjük a tepsit.
  5. A tepsibe öntjük a tészta felét, eligazgatjuk, majd eloszlatjuk rajta a világos mártást. Ezután ráterítjük a maradék tésztát, és ezen eloszlatjuk a paradicsommártást. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben, magas hőfokon szépen összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14583
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük az olasz ízeket, a tésztás fogásokat. Ezt a receptet Bártfai Laci bácsi olasz szakácskönyvében olvastam, csak végeztem rajta némi változtatást. A lasagne tésztát pennére cseréltem, a marhahúst sertéshúsra... A végeredmény eddig minden vendégünknél sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához

A világos mártáshoz

A paradicsommártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek