Lasagne con penne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
A világos mártáshoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
27 kcal
-
29g gombakonzerv9 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A paradicsommártáshoz
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
18 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
51 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2g vaj13 kcal
Összesen
697
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
A világos mártáshoz
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
230g gombakonzerv74 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A paradicsommártáshoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
5563
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
A világos mártáshoz
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
3g gombakonzerv1 kcal
-
2.6g főzőtejszín3 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A paradicsommártáshoz
-
6.5g darált sertéshús12 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
6.5g sűrített paradicsom5 kcal
-
0.8g ketchup1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.2g vaj1 kcal
Összesen
72
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1729.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 812.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18882 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
697
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 304.2 g
Zsír
-
Összesen 254 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 907 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13834.8 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 543 mg
-
Kálcium 3506 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 783 mg
-
Foszfor 4285 mg
-
Nátrium 4634 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 527 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 6497.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1970 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 178 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1448 micro
-
Kolin: 736 mg
-
Retinol - A vitamin: 1561 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 4879 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 151057 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
5563
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1954 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A világos mártáshoz
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db gombakonzerv
-
2 dl főzőtejszín
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A paradicsommártáshoz
-
50 dkg darált sertéshús
-
2 ek napraforgó olaj
-
oregánó ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
50 dkg sűrített paradicsom
-
4 ek ketchup
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A világos mártáshoz az apróra vágott hagymát, fokhagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, és tovább pirítjuk.
- Pár perc elteltével hozzáadjuk a tejszínnel, tejjel elkevert levesport, fűszerezzük, és pár percig főzzük. Ha felforrt, félretesszük.
- A paradicsommártáshoz a húst az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a ketchupot, fűszerezzük, és jól kiforraljuk. Ha megvan, akkor ezt is félretesszük.
- Kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot, és kikenjük a tepsit.
- A tepsibe öntjük a tészta felét, eligazgatjuk, majd eloszlatjuk rajta a világos mártást. Ezután ráterítjük a maradék tésztát, és ezen eloszlatjuk a paradicsommártást. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben, magas hőfokon szépen összesütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25x5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 172
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14694
- Feltöltés dátuma: 2012. június 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretjük az olasz ízeket, a tésztás fogásokat. Ezt a receptet Bártfai Laci bácsi olasz szakácskönyvében olvastam, csak végeztem rajta némi változtatást. A lasagne tésztát pennére cseréltem, a marhahúst sertéshúsra... A végeredmény eddig minden vendégünknél sikert aratott.